Afbeelding
Foto: Eigen foto

D66 presenteert verkiezingsprogramma in getekende vorm

Algemeen

ZWOLLE - Om haar verkiezingsprogramma toegankelijk te maken voor álle inwoners heeft D66 Zwolle haar verkiezingsprogramma in getekende vorm, in de vorm van een praatplaat, gepubliceerd. Kandidaat raadslid Brenda Brouwer (6 op de lijst van D66) heeft woensdag de eerste praatplaat uitgereikt aan cliënten van Frion en Taalpunt Zwolle.

“Mee kunnen doen, je stem laten horen en betrokken worden bij besluiten van de gemeente is heel belangrijk”, vindt Marco van Driel, lijsttrekker van D66 Zwolle. “Dat geldt voor iedereen: het gaat over de stad en de buurt waar jij woont. Helaas voelt gemeentepolitiek nog voor veel mensen als ‘ver weg’ en ‘complex’. D66 wil daar wat aan doen, zodat meer mensen mee kunnen praten over hoe Zwolle er uit gaat zien. Daarom hebben we ons verkiezingsprogramma samengevat in één tekening. Zo willen we alle Zwollenaren laten zien waar D66 Zwolle voor staat en wat we willen bereiken. Dus ook aan mensen die het lastig vinden om lange teksten te lezen.”

Speerpunt

Frion is een organisatie voor mensen met een verstandelijk beperking en heeft als speerpunt ‘toegankelijk stemmen’. De organisatie is aangesloten bij Stichting Prokkel die zich hiervoor landelijk inzet. Het Taalpunt in Zwolle is er voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal. Zij vindt het ook belangrijk dat iedereen kan meedoen. Daarom vindt Taalpunt het belangrijk dat verkiezingsprogramma’s voor iedereen prettig zijn om te lezen.

D66 vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de democratie en zegt zich daarvoor al jaren in te zetten. De getekende versie van het verkiezingsprogramma is een onderdeel van de ambitie om de democratie dichter bij de inwoners van Zwolle te brengen. 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022. 

Afbeelding