Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Basisschool Het Mozaiek wordt verbouwd

Algemeen

ZWOLLE - De gemeenteraad van Zwolle heeft maandag ingestemd met het beschikbaar stellen van het krediet voor verbouwing van christelijke basisschool Het Mozaiek aan de Hortensiastraat in Assendorp.

Vooruitlopend op het gemeenteraadsbesluit hebben Vivente, de scholenkoepel waaronder Het Mozaïek valt, het ontwerpteam en de gemeente Zwolle veel werk verzet. Het eerste ontwerp van de renovatie en uitbreiding van het schoolgebouw is in oktober 2021 gepresenteerd aan de betrokkenen en direct omwonenden. Het ontwerp, opgesteld door Adema Architecten, is volgens de gemeente goed ontvangen door de buurt.

Ontwerp

Het plan is inmiddels verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp, waarbij ook de aanvraag van de omgevingsvergunning en de aanbestedingsprocedure worden voorbereid. Als alles volgens plan verloopt, wordt in de zomer 2022 begonnen met de de werkzaamheden om vervolgens ergens begin 2023 het vernieuwde gebouw te kunnen betrekken.

Mozadance

Ook aan de tijdelijke huisvesting van de leerlingen van Het Mozaiek is gedacht. Het bestaande schoolgebouw aan de Assendorperstraat 127, ook wel bekend als de Mozadance, zal worden gebruikt als tijdelijke huisvesting. In samenwerking met Vivente is dit gebouw verbeterd, zodat hier gedurende de verbouw van het gebouw aan de Hortensiastraat op een goede manier onderwijs gegeven kan worden.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45