Afbeelding
Foto: Eigen foto

Holtenbroek en Aa-landen zoeken energiecoaches

Algemeen

ZWOLLE - Duurzaam Holtenbroek en de Groene AA, twee nieuwe en duurzame wijkinitiatieven, zijn op zoek naar enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. De opleiding tot energiecoach begint in maart en is kosteloos. 

“Zo bouwen we kennis op in de wijk over besparen en kunnen we elkaar helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken”, aldus de initiatiefnemers. Begin maart begint de digitale training tot energiecoach. In drie avonden leren de deelnemers alles over onder meer energiebesparingen, isolatie, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, digitale hulpmiddelen en het Hoomdossier. De deelnemers volgen de training met andere energiecoaches uit je wijk én andere wijken uit Zwolle. 

Besparingen

“Door de energietransitie gaat onze energierekening en verbruik de komende jaren flink veranderen”, verwachten de initiatiefnemers. “Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken? Waar zitten de simpele besparingen en waar moet ik gaan investeren? Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zoveel mogelijk besparen op je energierekening, het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?”

Subsidie

De wijkinitiatieven werken voor deze training samen met Energie Samen, het samenwerkingsverband van alle energiecoöperaties in Nederland. De training wordt betaald uit een landelijke subsidie. Wie zich geroepen voelt, meer informatie wilt of uit een andere wijk komt en interesse heeft, kan contact opnemen. Kijk op www.50tintengroenassendorp.nl voor inspiratie en ervaringsverhalen. Meer informatie is per e-mail verkrijgbaar via Judith Heinen judith@franck.nl.