Afbeelding
Eigen foto

Deltionstudenten slepen twaalf medailles in de wacht tijdens Skills The Finals 2022

Algemeen

ZWOLLE - Ruim dertig Deltion-studenten hebben vorige week meegedaan aan de nationale finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij vier gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles in de wacht. 

De eerste medailles werden behaald tijdens het NK Vliegtuigtechniek en Tegelzetter. Er streden zo’n zeshonderd deelnemers in ruim zestig vakwedstrijden voor de titel van beste vakman of -vrouw in hun vakgebied. Dat gebeurde in Jaarbeurs Utrecht.

De Winnaars:

Goud

Angela Franken

Facilitair dienstverlener

Jessica de Bruijne

Juridisch dienstverlener

Justin Veldhuis

Ondernemer retail

Eva Wiersma

Verkoopspecialist

Zilver

Daniëlle Cleveringa

Doktersassistent

Ruben Kleine

Bouwtimmeren

Thimo Reumerman

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Mike van Mierlo

Vliegtuigtechnicus

Brons

Esmée Toeter

Verzorgende IG

Walter Smienk 

Elektrotechnicus gebouwen

Rutger de Weerd

Tegelzetter

Cornéé van Boven

Fietstechnicus


In totaal namen zo’n 23.000 (v)mbo’ers van scholen uit heel Nederland deel aan de Skills Heroes editie 2021-2022. De beste zeshonderd kwalificeerden zich voor de nationale finales. Tijdens het tweedaagse beroepenevenement voerden zij verschillende opdrachten uit. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.

Voor een deel van de Deltionstudenten begon het Skills-avontuur met een voorronde op hun school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Andere studenten werden voorgedragen door hun leraar of team. Uiteindelijk wisten 34 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales. De uitslagen zijn te vinden op: www.worldskillsnetherlands.nl/stf/uitslagen/skills-heroes/