Afbeelding
Eigen foto

Open dag bewonersinitiatieven Stadshagen

Algemeen

ZWOLLE - Tien initiatieven van bewoners in Stadshagen zijn zaterdag 21 mei te bezoeken. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden terecht kleine en grote projecten zoals buurttuinen, een graffitimuur, de herinrichting van het Twistvlietpark en geveltuinen. Bewoners zullen er vertellen bewoners over hun project.

Initiatiefnemers informeren bezoekers hoe zij het hebben aangepakt en geven tips hoe een initiatief te beginnen. Bij elk adres kunnen bezoekers ook genieten van optredens, hapjes en meedoen aan activiteiten zoals graffiti spuiten en de Climate Escaperoom.

Elk initiatief is gemakkelijk te voet of op de fiets te bezoeken. De route en het programma zijn opgenomen in een (digitale) flyer op de website www.zwolle.nl/stadshagen25.

MijnWijkOrganisator is Marjolein Geurtsen wijkregisseur van de gemeente Zwolle. “Stadshagen heeft een groot aantal bewoners dat hun buurt met een initiatief leuker, groener, speelser, veiliger of socialer maakt”, zegt ze. “Dit zijn tien bewoners die meedoen aan de open dag, maar op de website MijnWijk staan nog meer voorbeelden die anderen kunnen inspireren. Kom naar de open dag en neem vooral ook een kijkje op Mijnwijk. Heb je een idee, plaats die dan op www.zwolle.nl/mijnwijk dan krijg je automatisch contact met mij.”

Stadshagen bestaat 25 jaar. Op 27 november 1996 werd de eerste paal geslagen. In juni 2022 is het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners de sleutel kregen van hun woning. 

Het 25-jarig bestaan wordt gevierd met allerlei activiteiten. Informatie hierover staat op www.zwolle.nl/stadshagen25.

Afbeelding
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden gisteren
Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Afbeelding
Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia Algemeen 6 mei, 13:37
Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 5 mei, 10:25
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31