Afbeelding
Foto: Eigen foto

Openluchtconcert brengt inwoners van Stadshagen weer samen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de Zwolse wijk Stadshagen heeft Tresore Producties voor de zomervakantie de eerste editie van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen georganiseerd. Het evenement is een combinatie van Night of the Proms en het Prinsengrachtconcert en vindt plaats aan het water bij het Twistvlietpark.

“Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar na maandenlang binnen zitten weer kunnen ontmoeten. Een gratis openluchtconcert bovendien, georganiseerd voor én door wijkbewoners”, volgens de organisatie.

Ontmoeten

Vier jaar geleden verhuisde initiatiefnemer Bastiaan Roeters van Groningen naar Zwolle. Als nieuwe Stadshagenaar merkte hij dat het ontmoeten van wijkbewoners nog niet zo makkelijk ging. Het cultureel aanbod vindt meestal in het centrum van Zwolle plaats en in de wijk zelf is er relatief weinig te doen voor volwassenen. Om verbinding en ontmoeting te stimuleren en om een bijdrage te leveren aan het culturele aanbod van de wijk heeft hij nu samen met wijkbewoners en lokale bedrijven voor de zomervakantie een nieuw openluchtconcert georganiseerd.

Artiesten

Tijdens het concert treden bekende en onbekende artiesten uit de wijk of regio Zwolle op. Zij worden begeleid door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Welke artiesten exact optreden, wordt op een later moment bekendgemaakt. De plannen zijn om het concert plaats te laten vinden aan het water. Bezoekers kunnen dan op de kade, in het park of in een bootje voor het podium van de muziek genieten. “Het wordt een sfeervolle avond, voorzien van allerlei mogelijkheden om te genieten met een hapje en drankje”, aldus Roeters. “Een plek om je lekker te voelen, te ontspannen en elkaar na lang wachten weer te ontmoeten.”

Evenement in Coronatijd

De organisatie meldt alle geldende coronamaatregelen bij de voorbereidingen van dit evenement strikt in gedachten te houden. In samenspraak met verschillende instanties, waaronder de Gemeente Zwolle, wordt gekeken of en op welke manier het evenement kan doorgaan.

Vragenlijst

In een korte online vragenlijst kunnen wijkbewoners laten weten welke muziekstijlen ze willen horen, welke Zwolse artiesten ze willen zien en aanstormend talent tippen. Tot nu toe vormen pop, rock en klassiek de top drie muziekstijlen. In het gras naar de muziek luisteren, een drankje drinken op het evenemententerrein en andere wijkbewoners ontmoeten is de top drie van activiteiten. Ga naar de website om je stem te laten horen.

Partners

Niet alleen het team achter de organisatie, maar ook partners en sponsoren komen uit Stadshagen of uit de regio Zwolle. Buurtbewoners kunnen meehelpen om het evenement te organiseren door zich aan te melden als vrijwilliger. Roeters: “Symphonica Stadshagen is van én voor de wijk.” Kijk voor meer informatie op www.symphonicastadshagen.nl of volg Symphonica Stadshagen op Facebook en Instagram. Hier worden de laatste ontwikkelingen en actualiteiten gedeeld.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden