VVAO-voorzitter Doortje Wynia.
VVAO-voorzitter Doortje Wynia. Eigen foto

Feestelijk evenement ‘Vrouwkracht & Tijdgeest’ blikt in de toekomst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wat wordt de impact van technologie als AI (Artificial Intelligence) in de Zorg, de sector waarin juist veel vrouwen werken? En wat betekent de ambitie van Zwolle om in 2030 de vierde economische Topregio van Nederland te zijn specifiek voor de kansen van vrouwen? Deze en andere onderwerpen worden uitgediept op het feestelijk evenement ‘Vrouwkracht & Tijdgeest’ waarmee vrouwennetwerk VVAO Zwolle op vrijdag 3 juni haar 75-jarig bestaan viert in De Agnietenberg. VVAO is de vereniging van vrouwen met hogere opleiding.  

“We zetten Zwolle op de kaart”, zeggen Netty Wakker, directeur van Kennispoort Regio Zwolle en Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle. Deze sprekers op het evenement ‘Vrouwkracht en Tijdgeest’ zetten zich in om van Zwolle een economische Topregio te maken. “De kracht zit in het samenbrengen van talent, kennis èn elkaar iets gunnen”, zeggen beiden vol overtuiging.

Oud-psychiater Doortje Wynia, voorzitter van organisator VVAO vindt het mooi en belangrijk om met het evenement een blik te kunnen bieden op ontwikkelingen en toekomstige kansen juist voor vrouwen in deze regio.

Ook de zorg komt aan bod, een sector waarop technologie een grote impact gaat hebben en waarmee veel Zwolse vrouwen die erin werken dus te maken zullen krijgen. Wat dat gaat betekenen, laat Marjolein den Ouden zien. Zij is lector Technology, Health & Care bij Saxion en practor Zorg en Technologie bij ROC Twente. Verliezen zorgmedewerkers hun baan of wordt het werk er juist uitdagender door? Centrale vraag is hòe je ervoor zorgt dat technologie goed wordt geïntegreerd in het leven en werken van mensen.

Op het symposium is gelegenheid voor vragen en discussie over deze onderwerpen. Daarnaast kunnen deelnemers kiezen uit één van de vijf workshops, variërend van ‘Dans en karakters in de Chinese Opera’ door sinoloog Lieve Gulikers en ‘Seksualiteit van de vrouw sinds de 20e eeuw’ door seksuoloog Marianne Emmelkamp tot de wandeling ‘Ontdek bijzonder Bergklooster’. Netwerken en napraten kan bij de afsluitende borrel.

‘Vrouwkracht & Tijdgeest’ start op 3 juni om 13.30 uur (tot ongeveer 18.00 uur, inloop 13.00 uur) op de locatie De Agnietenberg aan de Haersterveerweg 23 en is toegankelijk voor alle belangstellenden. 

Toegang 10 euro, inclusief één drankje, koffie en thee. Aanmelden via Facebook of een mailtje naar nieuwsbriefzwolle@gmail.com