Een archiefstuk wordt scanklaar gemaakt.
Een archiefstuk wordt scanklaar gemaakt. Eigen foto

Collectie Overijssel zet vol in op digitalisering en biedt gratis scanservice aan

Algemeen

ZWOLLE - Collectie Overijssel lanceert de Snelle Scanservice, waarmee iedereen archiefstukken gratis digitaal in huis kan halen. 

Ben je bezig met het uitzoeken van je familiegeschiedenis of wil je meer weten over de geschiedenis van jouw huis of straat? Of je nu liever vanuit huis je onderzoek doet of simpelweg geen tijd hebt voor een bezoek aan de studiezalen in Zwolle en Deventer – maak gratis gebruik van de Snelle Scanservice. 

De Snelle Scanservice biedt iedereen de mogelijkheid om archiefonderzoek te doen, waar je ook bent. Je kunt via de website van Collectie Overijssel scans van archiefstukken aanvragen, zodat een bezoek aan de studiezaal in veel gevallen niet meer nodig is. Binnen twee weken ontvang je de scans in je mailbox en kun je verder met je onderzoek. 

De gemaakte scans worden direct aan jou geleverd en worden ook op de website van Collectie Overijssel geplaatst. Hierdoor komen de scans ook beschikbaar voor andere geïnteresseerden. Dankzij jouw aanvraag wordt zo stap voor stap de collectie gedigitaliseerd! 

Start vandaag nog met jouw eigen onderzoek. Meer informatie over de Snelle Scanservice staat op www.collectieoverijssel.nl