Afbeelding
Eigen foto

Tomaten in alle soorten en maten op Proeffestival

Algemeen

ZWOLLE - VELT afdeling Zwolle houdt voor de tweede maal het Tomaten Proeffestival bij De Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan 8d in Zwolle. Dat gebeurt op zaterdag 27 augustus.

Tomaten zijn er in vele kleuren, vormen en smaken. Smaakvolle tomaten zijn meestal niet in de winkel te koop maar worden door hobbytuinders geteeld. Vaak met verrassende geur-, kleur- en smaakeigenschappen vergelijkbaar met de tomaten op de kleine boerenmarkten in mediterrane landen. Op de kwekerij van De Kas van Kaat worden, samen met de cliënten, dit jaar wel vijftig verschillende rassen tomaten geteeld.

Op dit festival laten hobby- en beroepstuinders je tomaten proeven van eigen teelt en bieden ze de mogelijkheid om zaden te delen. Door de keukenbrigade van De Kas van Kaat zijn lekkere gerechtjes gemaakt van verschillende soorten tomaten. Ook de bakkerij van De Kas heeft een verrassing met tomaten gebakken.

Bezoekers kunnen proeven van de vele smaken en deelnemen aan de verkiezing van de lekkerste tomaat in twee categorieën: een voor cherry- of snoeptomaatjes en een voor de grotere tomaten.

Het Tomaten Proeffestival duurt van 10.00 tot 15.00 uur, de horeca is geopend tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.