Volop drukte bij de Belgische Keizer.
Volop drukte bij de Belgische Keizer. Foto: Pedro Sluiter

Straatfestival komt door de regen laat op gang

Algemeen

ZWOLLE - ln een periode waarin de zon veelvuldig schijnt en wordt geklaagd over de droogte, had het Straatfestival vrijdagavond behoorlijk wat last van de regen. Gelukkig klaarde het later weer op en werd het toch nog druk in de binnenstad bij de verschillende podia.

Rond 19.30 uur kwam de regen met bakken uit de hemel. Daarna werd het even wat rustiger, maar al snel begon het weer hard te regenen. Even later klaarde het op en trokken alsnog veel mensen naar de binnenstad. “Maar we hebben er behoorlijk last van gehad. Ondernemers moeten het in vijf uur waarmaken. Als dan twee van die uren in het water vallen, wordt het een vervelend verhaal. En extra wrang is natuurlijk dat het wekenlang fantastisch weer is geweest”, aldus voorzitter Ton Leensen van de organiserende stichting HesZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle).

Leensen is wel blij dat het evenement niet in het water is gevallen. “Het is een paar uur later op gang gekomen en toen was de publieke belangstelling goed. Er zijn tussen de 30.00 en 35.000 bezoekers geweest. Met goed weer waren dat er aanzienlijk meer geweest, maar toch zijn we redelijk tevreden.” Het straatfestival van afgelopen vrijdag had een speciaal tintje. Voor het eerst was er geen koppeling met de kermis. Vorig jaar verdween de kermis voor het eerst uit de binnenstad, maar was er geen Straatfestival. Zonder de kermis was er veel meer ruimte voor het evenement. Het gaf de organisatie de gelegenheid om het aantal podia uit te breiden. Dit keer waren er maar liefst 28.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52