Afbeelding
Eigen foto

De grootste reünie van Zwolle komt er weer aan: het Stratenfestival

· leestijd 4 minuten Algemeen

ZWOLLE - De grootste reünie van Zwolle komt er weer aan: het Straatfestival op vrijdag 19 augustus. Met 28 podia vol muziek, georganiseerd door de horecaondernemers uit de stad. De perfecte plek om elkaar weer te ontmoeten na de zomervakantie. Lekker praten op de straten en te deinen op de pleinen. 

Sinds jaar en dag is het Straatfestival een vaste waarde in de zomer in Zwolle. De hele binnenstad is één groot feest. Samen met tienduizenden andere bezoekers kun je dansen en sjansen, swingen en zingen. Omdat de kermis is verplaatst naar Park de Wezenlanden, is er meer ruimte in de stad voor bandjes en dj’s. Maar liefst 28 muziekpodia, groot en klein, worden gevuld met bands en dj’s in elke denkbare muziekstijl, van Nederlandstalig tot rock, van pop tot blues. 

Het Straatfestival is hèt zomerfeest van de stad, en trekt bezoekers uit de verre regio, en uit Zwolle zelf, naar het centrum. Cafés en restaurants organiseren eendrachtig een gezellig muziekpodium in hun straat of op hun plein. In het programma zie je waar welke muziek staat geprogrammeerd. Tijdens het Straatfestival is ontmoeting met oude en nieuwe bekenden gegarandeerd. Kom je ook een avondje gezellig feesten in de stad? Tot dan!

Hieronder alvast het grootste deel van het programma

The Referee: Georges Lotze

In The Voice Senior bereikte hij met zijn Neil Diamond-vertolking de finale en daarna kwam alles in een stroomversnelling. Zanger Georges Lotze is een ras-entertainer die alle bekende hits, zowel Nederlands- als Engelstalig, zingt. Hij zet met gemak elke tent op zijn kop.

De Pul: Raymond Smit

Eén van de kleinste en gezelligste cafés. Kom luisteren naar de liedjes van de Zwolse zanger Raymond Smit.

De Zoete Inval: Fin M’Coul & BBQ XL

Deze driekoppige Zwolse folkformatie zingt een breed repertoire van onder anderen The Dubliners, Flogging Molly, The Pogues en Dropkick Murphys. Heerlijke meezingers en gegarandeerd live.

Hessels Café: Mike Appelhof en Patrick van Eijk

Deze twee volkszangers gaan jouw hart beroeren deze avond in Hessels Café. 

De Kleine/ De Beurs: Lead

Energiek, interactief en 100 procent live. Vijf heren en een charmante dame met maar één doel: Feest! Wanneer deze coverband het podium betreedt, is er geen houden meer aan. 

Proeflokaal: DJ Kevinci

Zijn DJ-naam is een samenvoegsel van zijn geboortenaam samen met die van de grote Kunstenaar Leonardo da Vinci. Niet dat Kevin zichzelf op gelijke voet zet met deze wereldberoemde uitvinder-kunstenaar. Verre van dat! Want Leonardo da Vinci draaide immers geen plaatjes. Volgens Kevin bekt deze DJ-naam gewoon lekker. En Da Vinci was een alleskunner; net zoals Kevinci een brede smaak heeft van vele muziekgenres en voor ieder, ook jou, wat moois in de platenbak heeft staan.

Jacks Music Bar: Rage against the System

Een tribute aan Rage against the Machine. Het wordt een grote chaos party met Dikke Dennis en Johan Schoterman. De laatste is al jaren presentator bij de Zwarte Cross, Pedro Pico Pop en Dicky Woodstock en hij draait vanavond de vinylplaten bij Jacks. Kies je favoriet en hij draait hem voor je. Samen met DJ Dikke Dennis wordt het een lekker zooitje.

Voorstraat: Grootste Silent disco van de binnenstad

Molly’s, Bonabo Social Club, Bloopers, Kuiperij, Shotto en het Vliegende Paard toveren de Voorstraat om tot één grote dansvloer. Maar dan Silent.

Nieuwe Markt: Hans Stroeve, Lynn Stephans, Stanley Medema

Ingeburgerd, Bonne Femme, Café Koos en De Hete Brij toveren de Nieuwe Markt weer om tot swingparadijs met DJ Hans Stroeve & Friends. Veelzijdig als hij is zal het alle kanten op gaan. Met zangers en MC Lynn Stephans en saxofonist Stanley Medema. Bijkletsen en bijswingen.

Pannenkoekschip: Hedon presents DEEP

Bij het Pannenkoekschip is er een speciaal podium voor Techhouse en Techno. De DEEP Straatfestivaleditie van Hedon, met Roy El Kei, Joshua Kayn en Bob Holtkamp.

Café Lucky: Diverse zangers

Raymond Zingende Barman Leeuwarden, Joey Kramer, Chris Haverman, Jeffrey Hendriks, Nathanael Bos, Joop Lens, Mannes, Michel Tombal, Jordy. Laat je verrassen door deze Nederlandstalige line-up bij Café Lucky. Meezingen!

Woodies / Swolsch Café: DJ Sporieverdorie!

Een feest is pas écht een feest met DJ Sporieverdorie! ‘U vraagt, wij draaien!’. Met dit motto maakt deze ras-entertainer deze avond tot een groot en onvergetelijk succes. DJ Sporievedorie werkte samen met grote namen als André Hazes, Boys II Men, the Soca Boys en Lionel Richie. Hij is, behalve in Nederland ook een graag geziene gast in Duitsland, België, Oostenrijk en op Aruba en Gran Canaria.

Ons Café: Def Rhymz, Xerxes Naseri, Stevie Poppinghaus, Wesley Wolters, Elz Bakker, Theo van Cleef, Peter Veenstra

Een keur aan zangers komt langs tijdens het Straatfestival in Ons Café. Def Rhymz, de ambassadeur van de Nederlandstalige hiphopcultuur en rapmuziek werd tweemaal onderscheiden met een TMF Award en behoort tot de eerste generatie rappers in Nederland. Xerxes Naseri is hèt nieuwe talent op de Nederlandse podia en mengt Nederlandse Zouk-muziek tot een unieke muzikale mix met onder meer R&B. Ook zijn tweede single Geen twijfel doet het deze zomer goed op de verschillende radiostations. Wesley Wolters is de welbekende Zwolse zanger. Verder treden ook Stevie Poppinghous, Elz Bakker, Theo van Cleef en Peter Veenstra op.

Olympia: DJ

Lekker swingen bij Olympia.

Belgische Keizer: UNITE

Neem de volgende dag maar vrij, want met UNITE beleef je een avond waar je wel even van moet bijkomen. De vijf bandleden verpakken de fijnste classics, de hardste beats, Nederlandstalige hits en de beste feestnummers in geweldige medleys. Ze zetten iedere tent op z’n kop en swingen is het credo. 

’t Kroegje: Henk en Mick

Wie kent deze The Voice-senioren niet? Henk en Mick kennen elkaar al sinds 1962 en zijn ‘de nieuwe snoepjes van Zwolle’, in hun eigen woorden. Ze staan geregeld met heerlijke ouwe meezingers op de Zwolse straten en dat doen ze tijdens het Straatfestival ook, bij ‘t Kroegje. In The Voice haalden ze de finale, onder leiding van het duo Geer en Goor. De juryleden roemden hun tweestemmigheid en interactie met het publiek.

Hap en Tapkamer: Men in Music

Twee enthousiaste muzikanten die hun sporen in de muziek hebben verdiend. Jan Eijbergen en John van der Vegt maken vrolijke muziek voor iedereen. Verzoekjes? Graag! Vrolijk en interactief; van swingende rock ‘n roll en Hollandse zeemanskrakers tot blues, country, Top 100, quickstep, wals of polonaise.

Gasthuisplein (Café de Gezelligheid en Café Lekker Zwols): No Brakes

Gooi je remmen los met deze coverband uit Kampen. No Brakes speelt alle bekende hits; van Grease tot Abba en van The Golden Earring tot Robbie Williams. Dit Jaar is het op het Gasthuisplein echt de moeite waard om een goed glas bier te drinken en te genieten van live music. Café De Gezelligheid en Lekker Zwols hebben weer de handen inéén geslagen en bezorgen jou een avond om niet te vergeten. Lekker swingen en meezingen op het Gasthuisplein.

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28