Koninklijke onderscheiding Mieke Uiterwijk.

© Pedro Sluiter Foto
Koninklijke onderscheiding Mieke Uiterwijk. © Pedro Sluiter Foto Foto: Pedro Sluiter

Koninklijke onderscheiding voor Mieke Uiterwijk-van Breukelen

Algemeen

ZWOLLE - Mieke Uiterwijk-van Breukelen is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Peter Snijders in de Nieuwe Buitensociëteit ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem.

De Zwolse kreeg de onderscheiding op grond van haar bijzondere vrijwillige sociaal-maatschappelijke verdiensten voor met name de Zonnebloem. Mieke Uiterwijk-van Breukelen heeft de zorg voor anderen hoog in het vaandel staan. 

In haar loopbaan maakte zij zich sterk voor de realisatie van aqua-dementie lessen. Uit onderzoek blijkt dat deze zwemlessen de motoriek en het welbevinden van dementerende ouderen verbeteren. Op vrijwillige basis is zij al ruim dertig jaar verbonden aan de Zonnebloem, waar zij zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking en voor mensen die dreigen te vereenzamen, vaak ouderen. 

Aanvankelijk was Mieke Uiterwijk voorzitter van de Zonnebloem afdeling Zwolle Zuid en lid van het regiobestuur. Sinds 2017 is zij voorzitter van Zonnebloem Zwolle Zuid en Assendorp. In dit fusieproces had zij een belangrijke rol. Door de fusie werd er voor de doelgroep meer mogelijk. Maatwerk was en is daarbij voor Mieke Uiterwijk uitgangspunt.

Koninklijke onderscheiding Mieke Uiterwijk.

© Pedro Sluiter Foto
Koninklijke onderscheiding Mieke Uiterwijk.

© Pedro Sluiter Foto

Gerard Meijeringh