Jongeren ontmoeten elkaar op initiatief van Youth for Christ Zwolle in het Stinspark. Foto: Arjan van der Scheer.
Jongeren ontmoeten elkaar op initiatief van Youth for Christ Zwolle in het Stinspark. Foto: Arjan van der Scheer. Foto: Arjan van der Scheer.

Van betekenis zijn voor kinderen en jongeren

· leestijd 1 minuut Algemeen

In Westenholte is de Vakantie Bijbel Club een begrip. Tijdens schoolvakanties staan de deuren van de Stinskerk open en komen tientallen kinderen om te knutselen, spelletjes te doen en naar verhalen te luisteren. Onlangs kwam daar een programma voor tieners en oudere jongeren bij. “We zijn blij dat het jeugd- en jongerenwerk na de coronacrisis weer mogelijk is,” zegt jeugdouderling Bianca Lubbers.

Na diverse activiteiten in kleinere groepjes, zitten ruim vijftig kinderen in een grote zaal vol slingers in de Stinskerk. Vrijwilliger Corine (36) staat voor de groep met broek omgekeerd aan en pet achterstevoren op haar hoofd. De vlag met ‘Vakantie Bijbel Club’ aan de muur, hangt op z’n kop. ‘Alles andersom’ is het thema. De kinderen zingen vrolijk liedjes mee en er wordt gebeden: voor een duurzame aarde, voor vrede en voor een zieke oma.

Chillen en sporten?

Lucie van ’t Slot van de Stinskerk vertelt dat veel vrijwilligers de Vakantie Bijbel Club mogelijk maken. “We organiseren het samen met mensen uit andere kerken. De kinderen komen uit Westenholte en hebben een leuk programma.” Deze zomer is de Stinskerk ook uitvalsbasis voor activiteiten voor tieners van oudere jongeren door een team van Youth for Christ Zwolle. Jongeren van 10 tot 14 jaar chillen en sporten ‘s middags in het Stinspark en oudere jongeren doen dat ’s avonds.

Welkom?

Onder een grote boom in het Stinspark staat een aanhanger met foto’s van de betrokken jongeren. Op deze warme en zomeravond is een groep jongens aan het voetballen. De meiden kletsen met elkaar. Naast de aanhangwagen staat een stoffen bank en liggen kussens. De sfeer is ontspannen. Medewerkers van Youth for Christ dragen een blauw t-shirt met hun voornaam erop. Ze doen ongedwongen mee en zijn al langer actief in de wijk. Freek van den Berg vertelt hoe hij met de anderen van Youth for Christ vanuit wederkerigheid een vertrouwensband opbouwt met deze jongeren die veel buiten zijn. Giovanni (18) beaamt dat: “Hier voel ik me thuis. Dit is een plek waar je elkaar kunt vertrouwen.”

Dit is een partnerbijdrage van de Protestantse Gemeente Zwolle. De Stinskerk is één van haar zes wijkkerken. Ontdek de kerk op pknzwolle.nl/welkom
?Johan Schurink