Jong en oud vermaken zich bij het Holtenbroekfestival.
Jong en oud vermaken zich bij het Holtenbroekfestival. Foto: Annelies Kalisvaart

Volop feest bij Holtenbroekfestival vanaf wijkcentrum tot wijkboerderij

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Holtenbroek vierde afgelopen zaterdag een kleurrijk wijkfestival. Bewoners, ondernemers en organisaties in de wijk bundelden hun krachten en zorgden voor een dynamisch en kleurrijk festival.

(door Annelies Kalisvaart)

Wie zaterdag Holtenbroek binnenreed kwam al gauw de kleurrijke vlaggetjes, muziek en heerlijke geuren tegemoet.  Op een foodcourt van maar liefst elf kramen was er eten uit alle windstreken. De Surinaamse hapjes stond gebroederlijk naast de Marokkaanse keuken en ook het broodje hamburger ontbrak niet. Centraal stond het muziekplein  waar op het podium de klanken van lokale bands zorgden voor een gezellige sfeer. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur waren er volop activiteiten.

Na twee jaar van afwezigheid door corona is het festival weer terug. Gerben Pol, mede-organisator, vertelt dat de grootste uitdaging dit jaar was dat iedereen na corona weer festivals wil organiseren. Het regelen van licht, het geluid en de podia was dit jaar een mega uitdaging, omdat alles volgeboekt was. Ook het weer is natuurlijk altijd spannend maar gelukkig ziet het er deze zaterdag goed uit. “Mijn wens is dat we samen komen. Een vette dag hebben, voor de wijk en van de wijk”, aldus Pol. 

Het festival is verdeeld in verschillende pleinen, waaronder een creatief plein waar de djembé docent in een kring langslopende kinderen en volwassenen de basisbeginselen van het djembé spelen bijbrengt. Het klinkt al heel aardig en er wordt ingespannen meegedaan. Bij het jongerenplein klinkt een startschot en staan de jongelui klaar met laserguns. De grote opgeblazen bollen vormen beschutting. Er vindt een mooie, tactische strijd tussen de jongeren plaats.

Bij het kinderplein staat een lange rij voor de ballonclown. Er wordt geduldig gewacht, terwijl de bellenblaas zorgt voor een waas van bellen. Het waterschap geeft op het Holtenbroekerplein aan de hand van foto’s uitleg over de dijkverhoging die komende jaren gaat plaatsvinden in onder andere Holtenbroek en op het ouderenplein wordt gezellig gekletst en koffie gedronken.

Wijkregiseur Robert Jansen geeft aan dat eigen bewoners initiatieven over de openbare ruimte bij hem kunnen aangeven om zo de openbare ruimte leuker en mooier maken. Ook zal er samen met Travers en SportService Zwolle een middag georganiseerd worden om bij jongeren ideeën op te halen voor de openbare ruimte. Kortom, in Holtenbroek is volop dynamiek en beweging deze zaterdag en is weer een mooie basis gelegd om de komende jaren het jaarlijkse festival te vervolgen.

Gerard Meijeringh