Afbeelding
Foto: Nonja de Roo

Programma van Popronde in Zwolse binnenstad compleet

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het programma van Popronde Zwolle op vrijdag 4 november is compleet. Dit jaar doet er weer een groot aantal locaties, verspreid over de Zwolle binnenstad, mee aan het evenement. De opening van de Popronde is op vrijdagmiddag vanaf 16.30 uur in het Academiehuis aan de Grote Markt. Alle optredens tijdens de Popronde zijn gratis toegankelijk. Meer informatie over de Popronde in Zwolle is te vinden via www.popronde.nl/zwolle.

Popronde is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een veertigtal steden door het hele land. De deelnemende locaties zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en club. 

In Zwolle kan je optredens zien op diverse plekken als museum ANNO, De Stadkamer, café In De Buurt, Jacks Music Bar, Het Vliegende Paard, Hedon en tal van andere plekken. De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. 

De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. Jaarlijks worden circa 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement.

De acts die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziek. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Dotan, Chef’ Special, John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU, GIAN en Haevn.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.