Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Wethouder Paul Guldemond opent Kerst Pop-up

Algemeen

ZWOLLE - Wethouder circulaire economie Paul Guldemond heeft dinsdagmiddag de Kerst Pop-up aan de Diezerstraat 102 in Zwolle geopend. De Kerst Pop-up is het resultaat van een bijzondere, grootscheepse samenwerking van tien onderwijsinstellingen, Stichting Kringloop Zwolle en andere organisaties binnen en buiten circulair ambachtsnetwerk WaardeRing. Doel is leerlingen en studenten laten leren in de echte praktijk, en een nieuw publiek laten kennismaken met duurzaamheid en het grote belang daarvan.

Leerlingen en studenten van verschillende Zwolse scholen leren werken in de Kerst Pop-up. Zij doen dat in de ruimste zin van het woord: bij de kassa, in het klantcontact, met de opbouw, prijzen en bevoorrading, het etaleren, de decoratie, etc. Ze worden begeleid door ervaren medewerkers van Stichting Kringloop Zwolle. De winkel wordt gevuld met kerstartikelen met ervaring, zoals decoratie voor in de boom en in huis, kunstbomen, textiel maar ook lichtjes en bijzondere vintage stukken.

Het idee voor de Kerst Pop-up is ontstaan bij Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing, een initiatief van directeur Wilma Voortman van Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus. Binnen het netwerk werken inmiddels 54 partners samen, op weg naar een circulaire economie. WaardeRing draait om kansen voor mensen en materialen. “Ik ben er heel trots op dat we dit enorme project met z’n allen in Zwolle samen hebben kunnen bewerkstelligen. Mijn complimenten aan alle deelnemende partners”, aldus Wilma.

Op dit moment zijn officieel bij de Kerst Pop-up aangesloten: Stichting Kringloop Zwolle; Stichting Noggus&Noggus; Natuur en Milieu Overijssel; Thorbecke Scholengemeenschap; Talentstad; TIB (Thorbecke Scholengemeenschap, Talentstad en vso De Twijn - In Bedrijf, vso De Ambelt; Landstede MBO; mbo Menso Alting; Greijdanus College, Cibap vakschool voor Vormgeving, Hogeschool Windesheim, de gemeente Zwolle en SVO vakopleiding food Zwolle.

De Kerst Pop-up is geopend van 25 oktober tot en met 19 december. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43