Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

GGD IJsselland opent pop-up locatie in buurthuis Spoolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - GGD IJsselland heeft op maandag 25 oktober en dinsdag 26 oktober een pop-up voor vaccinatie in buurthuis Spoolde. De gezondheidsorganisatie wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“Nu de besmettingen weer toenemen, is het nodig dat we alles inzetten wat bijdraagt om corona te stoppen. Daarom ben ik blij met de pop-up locatie in buurthuis Spoolde in Zwolle. Op deze manier kunnen inwoners van Zwolle dichtbij huis informatie of een vaccinatie krijgen”, aldus burgemeester Peter Snijders.

Keuze

Iedereen kan op maandag 25 oktober van 09.00 tot 15.30 uur en op dinsdag 26 oktober van 13.00 tot 19.30 uur terecht in het buurthuis aan de Nilantsweg 109 voor informatie over het coronavaccin en/of een eerste of tweede vaccinatie. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland: “Met de pop-up locaties kunnen we iedereen de kans geven om zich op een laagdrempelige manier te laten informeren over corona en vaccins. Op deze manier kunnen mensen op basis van de juiste informatie een bewuste keuze maken. Als GGD willen we immers ieders gezondheid beschermen en bevorderen.”

Vaccinatiebus

De pop-up locatie in buurthuis Spoolde is niet de eerste pop-up locatie in Zwolle. In de afgelopen weken waren er al meerdere pop-up locaties in Zwolle. Ook de aankomende periode worden er verschillende tijdelijke locaties ingericht. Ook rijdt de vaccinatiebus nog steeds door de regio. Op alle locaties van GGD IJsselland kan men zich zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie. De actuele pop-up locaties staan op www.ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties-pop-up. De locaties en tijden van de vaccinatiebus zijn te vinden op www.ggdijsselland.nl/vaccinatiebus.

Bij de pop-up locaties kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kan men daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de eerste en tweede prik minimaal drie weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de eerste prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de tweede vaccinatie een volgende keer ook op één van deze locaties of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.

Legitimatiebewijs

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet. Iedereen heeft recht op een vaccinatie. “Door een prik zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus”, besluit GGD IJsselland.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16