Afbeelding
Foto: Tanja van Dijk

‘Sinterklaasintocht als vanouds’

Algemeen

ZWOLLE - ”Het sinterklaasfeest op zaterdag 12 november 2022 wordt weer als vanouds.” Dat zegt SEZ (Stichting Evenementen Zwolle). De organiserende stichting wil dit jaar weer een echt feest organiseren voor het kind, aansluitend bij de verbeelding van het kind. ”Een gezellige aankomst van Pakjesboot12 (met een waterspektakel), een bonte parade en een gezellig eindfeest. Spectaculair en toch dichtbij het kind.” 

SEZ noemt het sinterklaasfeest ‘een van de meest toonaangevende’ in Nederland. “Het sinterklaasfeest wordt door een brede groep ondernemers uit de binnenstad en erbuiten gesteund, naast het ZwolleFonds en de Gemeente die ook bijdragen. Alleen op deze wijze is het neerzetten van een sinterklaasintocht als in Zwolle mogelijk. Wij zijn eenieder dankbaar voor de support die wij krijgen.”

Rondom de intocht van Sinterklaas is er van alles te doen in het centrum van Zwolle. Het programma op het Rodetorenplein start om 13.30 uur. Een half uur later begint hier een waterspektakel. De aankomst van de boot van Sinterklaas staat gepland om 14.20 uur. Vervolgens wordt de Sint welkom geheten in Zwolle. Om 15.00 uur begint vanaf het Rodetorenplein een parade door het centrum. De aankomst op het Grote Kerkplein en in het Academiehuis staat gepland voor 16.00 uur. Om 17.00 uur wordt Sinterklaas uitgezwaaid. 

Houd de website www.sinterklaaszwolle.nl en de Facebookpagina Sinterklaas Intocht Zwolle in de gaten.


Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.