Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Deltion wil met Closet Swap studenten door de winter helpen

· leestijd 1 minuut Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - Armoede is actueler dan ooit. Het Deltion College vroeg daarom vorige week aandacht voor de strijd tegen armoede. Van dinsdag 1 november tot en met vrijdag 4 november hield de regiegroep Burgerschap en de Social Hub van Deltion een Pop-Up Closet Swap. Een evenement waarbij binnen de schoolmuren kleding werd ingezameld om studenten door de winter heen te helpen. 

“De Social Hub is een ontmoetingsplek voor en door studenten van Deltion met als doel het werken aan socialisatie en welbevinden van studenten”, aldus Roseanne Meijer, coördinator Social Hub bij Deltion.

“Het idee om een Closet Swap te organiseren (afkomstig van de regiegroep Burgerschap) sprak ons daarom gelijk aan. We besloten een eerste editie te organiseren in het kader van de Week tegen Armoede. Samen met de opleiding Entree en de opleiding Mode hebben we de handen ineengeslagen en met succes. Studenten van Entree hebben alle kleding verzameld, gesorteerd en opgehangen. Studenten van de opleiding Mode gaven bezoekers tijdens het evenement advies over de perfecte outfit. Daarnaast dragen we met dit initiatief ook een steentje bij aan een duurzame en circulaire economie door tweedehands kleding een nieuw leven te geven.”

Wethouder Michiel van Willigen bracht een bezoek aan het evenement. “Voor studenten die niet makkelijk kunnen rondkomen, is deze Closet Swap een mooie manier om warm de winter door te komen. Goed dat studenten op deze manier aandacht voor elkaar hebben en elkaar verder helpen.” 

Naast de Closet Swap zijn er meerdere initiatieven waarmee de gemeente Zwolle en Deltion aandacht hebben voor de financiële situatie van studenten. Zo wordt er jaarlijks in samenwerking met het platform Wijzer in Geld ‘de Week van het Geld’ georganiseerd. Tijdens deze week worden studenten voorbereidt op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het Geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van jongeren, zowel op school als thuis.

Gerard Meijeringh