Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Foto-expositie Gerard Wessel geeft uniek beeld van Herman Brood

Algemeen

ZWOLLE - In het Herman Brood Museum aan de Blijmarkt is tot eind februari een expositie te zien van fotograaf Gerard Wessels. In deze expositie zijn vijftig foto te zien die Wessels heeft gemaakt van Herman Brood. “Een unieke fototentoonstelling”, aldus Wessel.

(door Gerard Meijeringh)

Wessel woont tegenwoordig in Scheveningen, maar komt evenals Herman Brood uit Zwolle. De fotograaf was een goede vriend van Brood. In zijn archief zitten duizenden foto’s van Herman Brood. “Ik heb heel veel met hem opgetrokken, ook veel een-op-een. Dan zit je als het ware bovenop zijn huid.” Wessel volgde Brood jarenlang. In 1990 bracht hij het fotoboek ‘Gerard Wessel fotografeert Herman Brood’ uit. In 2021 kwam hij met het boek ‘Brood’, waarin Wessel zijn jaren met Herman Brood beschrijft.

Wessel noemt de fototentoonstelling in het Herman Brood Museum ‘heel speciaal’ omdat de expositie zo ruim is opgezet. Uit zijn uitgebreide archief koos Wessels uiteindelijk vijftig foto’s uit. “Dat is voor mij een unicum. Het zijn allemaal foto’s die kracht uitstralen en met een goede dynamiek. Het zijn foto’s die echt tot de verbeelding spreken.” Alle vijftig foto’s zijn te koop. “Ze worden gedrukt op galery paper en voorzien van een prachtige lijst. Dit is een eenmalige mogelijkheid om een unieke print van Herman te kopen”, aldus Wessel die enorm opgetogen is over de expositie. “In Zwolle op de mooiste plek van de stad waar de foto’s horen. Ik ben er heel erg blij mee.”
De expositie is te zien tot en met eind februari. Wellicht wordt de fototentoonstelling een maand verlengd.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42