Het nieuwe bestuur van  Speeltuinvereniging Assendorp met van links af Sander van Dijk, Marc Haverkort, Mark Oldengarm en Eline Westervaarder.
Het nieuwe bestuur van Speeltuinvereniging Assendorp met van links af Sander van Dijk, Marc Haverkort, Mark Oldengarm en Eline Westervaarder. Eigen foto

Nieuw bestuur voor Speeltuinvereniging Assendorp

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Speeltuinvereniging Assendorp heeft haar deuren gesloten voor het winterseizoen. Maar met de jaarlijkse wintersluiting breekt er ook een nieuw tijdperk aan voor de vereniging. Een meerderheid van het bestuur en een deel van de vaste vrijwilligers is gestopt en nieuwe bestuursleden uit de wijk nemen het stokje over. Het nieuwe bestuur roept vrijwilligers op om zich te melden.

“We hebben grote sociale ambities met Speeltuinvereniging Assendorp en zullen ons daar de komende tijd op richten”, zegt nieuw bestuurslid Eline Westervaarder. “Wat we belangrijk vinden is de verbindende en maatschappelijke functie die de speeltuin en het bijbehorende gebouw in de wijk hadden, in glorie te herstellen.”

Westervaarder grijpt samen met buurtbewoners en nieuwe bestuursleden Mark Oldengarm en Sander van Dijk de winter aan om orde op zaken te stellen. ‘Oud’ bestuurslid Marc Haverkort blijft in zijn functie als penningmeester actief bij de vereniging waardoor er veel kennis bewaard is gebleven in het bestuur.

“We zijn dankbaar voor alle inspanningen die het oude bestuur en vaste vrijwilligers hebben geleverd”, zegt secretaris Sander van Dijk. “Zij hebben voor veel (speel)plezier gezorgd. Ook hebben we gezien dat zij veel werkzaamheden zoals groenonderhoud en toezicht houden zelf hebben opgepakt. Als nieuw bestuur staan wij nu voor de uitdaging om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren voor dit soort taken. Wij pakken dit op naast onze betaalde banen dus wij zullen afhankelijker zijn van andere leden om mee te helpen de vereniging verder te laten bloeien.”

Op korte termijn gaat het bestuur aan de slag met veiligheid en onderhoud van de speeltoestellen. Ook moeten er verenigingsaangelegenheden zoals administratie, statuten en verhuur in kaart worden gebracht, geactualiseerd en toekomstbestending gemaakt. Vervolgens willen zij nieuwe vrijwilligers aantrekken. Eline Westervaarder: “Iedereen die een handje mee wil helpen, is zeer welkom. Ook kunnen buurtbewoners en leden vanaf nu ook verwachten dat we zichtbaarder zullen zijn en actiever mensen inschakelen. Zo kunnen we samen in de wijk werken aan onderlinge verbondenheid door middel van de speeltuin; een geweldige stip aan de horizon.”

Speeltuinvereniging Assendorp opent het speelseizoen op zaterdag 1 april. Wie mee wil helpen in de speeltuin kan met het bestuur in contact komen via info@speeltuinassendorp.nl of www.speeltuinassendorp.nl.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43