Gasten van de Zonnebloem aan boord van de Jonathan.
Gasten van de Zonnebloem aan boord van de Jonathan. Eigen Foto

Zonnebloem Zwolle-Zuid en Assendorp bestaat vijf jaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De afdeling Zwolle-Zuid en Assendorp van de Zonnebloem bestaan dit jaar vijf jaar.

Beide afdelingen gingen in november 2017 samen. De oorspronkelijke afdelingen bestaan veel langer. De afdeling Ittersum Zwolle-Zuid werd in 1982 opgericht en de afdeling Assendorp in 1983 opgericht. De gefuseerde afdeling viert dit jaar het veertigjarig jubileum. 

Dit wordt zaterdag 27 augustus gevierd met een muzikale feestmiddag in de Nieuwe Buitensociëteit. Het trio De juf, de Bakker en de Dominee zorgt voor een gezellig programma vol bekende liedjes, waar vooral senioren veel plezier aan beleven. Het programma nodigt uit tot meezingen. Daarnaast is er gelegenheid voor gezellig bijkletsen en een hapje en een drankje.

De tekst gaat verder onder de foto.


De Juf, de Bakker en de Dominee. Eigen foto

Begin augustus maakten de gasten van de Zonnebloem een boottocht op het binnenvaartschip Jonathan van de Stiching Schipper mag ik ook eens varen. Dit schip is ingericht om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking de kans te geven van een boottocht te genieten en verzorgt eendaagse en meerdaagse bootreizen. 

“De gasten van de Zonnebloem hebben erg genoten van deze reis en we hadden er prachtig weer bij”, zegt schipper Henk Jan Harink. “Het past ook precies bij het doel van onze stichting om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden.” 

De tekst gaat verder onder de foto.


Eigen foto

Net als vorig jaar hebben de Zonnebloem-afdeling en Grand Café Zuijdt weer een mooi arrangement voor haar gasten en vrijwilligers georganiseerd. Zij worden getrakteerd op koffie met gebak of een drankje met heerlijke bitterballen bij dit wijkcafé in Zwolle Zuid. Jaap Lamfers en Denise van der Windt van Grand Café Zuijdt waren er snel uit om deze actie te herhalen. 

“Wij zijn een wijkcafé voor iedereen”, zegt Jaap, “De maatschappelijke impact die de Zonnebloem maakt is prachtig en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Wij heten de gasten van de Zonnebloem dan ook van harte welkom aan de Ministerlaan. Het is bovendien nog eens hartstikke gezellig.” Deze actie loopt nog tot en met eind september.

De tekst gaat verder onder de foto.


Eigen foto

Op zaterdag 13 augustus verkopen de vrijwilligers van de afdeling Zwolle Zuid-Assendorp loten bij de Albert Heijn André Mulder aan de Forelkolk. Loten zijn ook online te koop op de website van de Zonnebloem.