Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Open Huis op wereldkankerdag bij IntermeZZo

Algemeen

ZWOLLE - Jaarlijks is er op 4 februari wereldwijd ‘wereldkankerdag’. Dan staan de ziekte én de gevolgen daarvan, in de schijnwerper. IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, verzorgt een programma in de vorm van een ‘open huis’. Op zaterdag 4 februari van 10.30-13.30 uur kunnen belangstellenden eens vrijblijvend binnenkijken. Een kennismakingsochtend met allerlei fijne activiteiten, voor mensen met kanker en voorál ook hun naasten. Want kanker heb je niet alleen!

Team IntermeZZo verwelkomt bezoekers met een kopje koffie/thee en wat lekkers in de gezellige huiskamer van IntermeZZo. Vrijwilligers geven een rondleiding door de locatie met uitleg over de activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden die IntermeZZo kan bieden. De diagnose kanker en de behandelingen daartegen, hebben grote impact op het leven van de patiënt en diens partner en gezinsleden. Vaak is de aandacht gericht op degene die ziek is, maar ook voor degenen die voor hen zorgen en naast hen staan, is het een stressvolle situatie.

Ontspannen is dan vaak lastig. Daarom kunnen bezoekers korte één op één ontspanningsbehandelingen ervaren. Deze zijn gericht op zowel degene ziek is als diens naasten. Zo zijn er handmassages en de voetreflextherapeut geeft ontspanningsmassages. Ook kunnen bezoekers samen een klankschaalontspanning beleven. De schoonheidsspecialiste geeft tips en maak mensen naar wens op.

Kanker geeft vaak verandering van smaakbeleving en trek om te eten. Daarom is er een proeverijtje met een uitleg en voorbeelden te geven wat een smaakworkshop inhoudt. Dit alles om zelf te ervaren hoe ondersteuning bij IntermeZZo voelt.

Bij IntermeZZo is een bibliotheek aanwezig en veel informatiemateriaal voorhanden. Ook voor gezinnen en kinderen die opgroeien met een ouder die kanker heeft (KindermeZZo). 

Aanmelding is niet nodig. Belangstellenden kunnen binnenlopen bij IntermeZZo aan de Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Parkeren kan gratis voor de deur.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden