Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bestuurslid Bert Beun verlaat het Deltion College

Algemeen

ZWOLLE - Bert Beun, lid van het College van Bestuur, stopt na ruim elf jaar bij het Deltion College. Hij start per 1 april 2023 als bestuursvoorzitter bij de Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie.

Bert Beun was tien jaar bestuursvoorzitter bij Deltion. In januari 2022 nam Thea Koster de rol van bestuursvoorzitter van hem over en trad hij toe tot het bestuur van de MBO Raad.

“De afgelopen jaren heb ik Deltion zien ontwikkelen tot een echt merk waar anderen mee willen samenwerken. Een merk met hoge scores op studenten- en medewerkerstevredenheid en met een goede naam. Niet alleen in de regio maar ook landelijk”, aldus Beun.

“In deze afgelopen periode hebben onderwijsteams – met ondersteuning van de diensten – een transitie gemaakt van onderwijsprofessionals naar partner voor studenten en voor het bedrijfsleven, met aandacht voor het belang van leven lang ontwikkelen. De kans om als bestuurder te starten bij de Goldschmeding Foundation kwam nu voorbij en geeft mij de mogelijkheid om me te binden aan een prachtige organisatie met doelen die passen bij mijn kijk op een mooiere en betere wereld.”

Roland Kip, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn Bert meer dan erkentelijk voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van Deltion naar een stabiele organisatie en een prominent mbo voor Zwolle met een zeer sterke regionale uitstraling. Bert heeft in- en extern veel voor Deltion betekend. Wij wensen hem heel veel succes in zijn mooie nieuwe functie.”

De opvolgingsprocedure voor een nieuw lid voor het College van Bestuur zal spoedig in gang worden gezet.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden