Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Landstede MBO draagt opleiding Musicalperformer over aan Deltion College

Algemeen

ZWOLLE - Landstede MBO draagt de opleiding Musicalperformer vanaf 1 augustus 2023 over aan het Deltion College. Dat betekent dat aankomende studenten zich voor deze driejarige BOL-opleiding vanaf 1 oktober 2022 kunnen aanmelden bij Deltion. De huidige studenten blijven dit schooljaar hun opleiding bij Landstede Groep voortzetten.

Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur Landstede Groep, geeft aan dat het bundelen van de creatieve opleidingen in de regio Zwolle op één locatie, de kwaliteit van de opleidingen versterkt. “Het aanbod van creatieve opleidingen in een bepaalde regio moet in balans zijn. We werken al jarenlang goed samen, en zijn nu op het punt gekomen om in het belang van de studenten de opleiding Musicalperformer toe te voegen aan het aanbod van Deltion. Hier kunnen studenten van de diverse creatieve opleidingen, zoals Acteur, Muzikant én Musicalperformer, elkaar aanvullen. Ze maken kennis met veel aspecten van het vak.”

Werkveld verwacht topprestatie

In het creatieve domein biedt het Deltion College al de opleidingen tot acteur, muzikant en podium- en evenemententechnicus. Thea Koster, voorzitter College van Bestuur Deltion College: “Door de toevoeging van de opleiding Musicalperformer kunnen studenten zich nog breder oriënteren binnen deze branche en elkaar versterken. In de praktijk werken studenten vanuit de verschillende opleidingen vaak intensief samen bij optredens, voorstellingen en evenementen. Het werkveld verwacht daarbij dat zij elkaars taal spreken en samen een topprestatie leveren. Het bundelen van de opleidingen verbetert het arbeidsperspectief voor studenten en vergroot de slagingskans op het hbo.” 

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43