Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Landstede MBO draagt opleiding Musicalperformer over aan Deltion College

Algemeen

ZWOLLE - Landstede MBO draagt de opleiding Musicalperformer vanaf 1 augustus 2023 over aan het Deltion College. Dat betekent dat aankomende studenten zich voor deze driejarige BOL-opleiding vanaf 1 oktober 2022 kunnen aanmelden bij Deltion. De huidige studenten blijven dit schooljaar hun opleiding bij Landstede Groep voortzetten.

Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur Landstede Groep, geeft aan dat het bundelen van de creatieve opleidingen in de regio Zwolle op één locatie, de kwaliteit van de opleidingen versterkt. “Het aanbod van creatieve opleidingen in een bepaalde regio moet in balans zijn. We werken al jarenlang goed samen, en zijn nu op het punt gekomen om in het belang van de studenten de opleiding Musicalperformer toe te voegen aan het aanbod van Deltion. Hier kunnen studenten van de diverse creatieve opleidingen, zoals Acteur, Muzikant én Musicalperformer, elkaar aanvullen. Ze maken kennis met veel aspecten van het vak.”

Werkveld verwacht topprestatie

In het creatieve domein biedt het Deltion College al de opleidingen tot acteur, muzikant en podium- en evenemententechnicus. Thea Koster, voorzitter College van Bestuur Deltion College: “Door de toevoeging van de opleiding Musicalperformer kunnen studenten zich nog breder oriënteren binnen deze branche en elkaar versterken. In de praktijk werken studenten vanuit de verschillende opleidingen vaak intensief samen bij optredens, voorstellingen en evenementen. Het werkveld verwacht daarbij dat zij elkaars taal spreken en samen een topprestatie leveren. Het bundelen van de opleidingen verbetert het arbeidsperspectief voor studenten en vergroot de slagingskans op het hbo.” 

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11