Afbeelding

Deltion-studenten halen hun EHBO en reanimatiediploma

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Vijftig Deltion-studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlening ontvingen vrijdagochtend hun diploma EHBO en reanimatie. De aspirant steward(es)s(en) ontvingen het diploma uit handen van voorzitter Bert Beun van het college van bestuur van het Deltion College en Boi Jongejan, directeur van Het Oranje Kruis.

De uitreiking volgde enige weken na de praktijkexamens die werden afgenomen in het passagiersgedeelte van de vliegtuigsimulator van het Deltion College in Zwolle.

Het Oranje Kruis kent veel samenwerkingen met scholen, maar voor deze uitreiking reisde de directeur van Het Oranje Kruis zelf naar Zwolle. Jongejan is erg gesteld op de samenwerking, die in zijn ogen uniek is. Deltion College moedigt alle studenten aan om het diploma EHBO en reanimatie te halen. In een aantal opleidingen is het een vast onderdeel van het curriculum, zoals bij de opleidingen Sport & Bewegen en Luchtvaartdienstverlening.

Bij mbo-onderwijs draait het allemaal om leren in praktijksituaties, aldus Deltion. ?Als dat niet kan in de echte wereld, wordt bij Deltion een omgeving nagebootst. In de vliegtuigcabinesimulator wordt normaal gesproken geoefend met dagelijkse handelingen, zoals het uitserveren van maaltijden. Maar ook het examenteam van Het Oranje Kruis maakte dankbaar gebruik van deze lesomgeving. Het examenonderdeel AED werd afgenomen in het gangpad tussen de passagiersstoelen en de wondverzorging werd uitgevoerd in de boordkeuken.?