Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dubbelconcert in Theodorakapel

Algemeen

ZWOLLE - Twee bevriende amateurorkesten geven op zondagmiddag 19 maart een dubbelconcert in de Theodorakapel, Theodorahof 20, Zwolle. Het Mpingo Clarinet Choir en Huismuziek Zwolle bundelden hun krachten en laten horen welke stukken er het afgelopen seizoen op hun lessenaars hebben gestaan.

Mpingo Clarinet Choir speelt onder leiding van Martin van Zanten. Huismuziek Zwolle komt met dirigent Ingrid Soeten en speelt met de strijkers en blazers, aangevuld met enkele leden van het blokfluitensemble. Het dubbelconcert begint om 15.30 uur. De toegang bedraagt 3 euro, bij voorkeur contant en gepast te betalen bij de ingang.

Mpingo Clarinet Choir is een klarinetorkest met een brede orkestbezetting en heeft daardoor een prachtige klankkleur. Naast de bekende besklarinet vind je in het orkest de es-, (contra)alt- en de (contra)basklarinet. Het repertoire is gevarieerd: van barok tot rock en van pop tot polka. Het klarinetorkest bestaat vanaf 1994, oorspronkelijk alleen in Zwolle, maar nu ook met een zusje in Kampen. Mpingo is verbonden aan Kunstencentrum Quintus in Kampen.

Huismuziek Zwolle is een zelfstandige regionale vereniging, opgericht in 1973, en viert dit jaar dus haar 50-jarig bestaan. Er zijn twee ensembles. Het ensemble van strijkers en blazers speelt muziek van Mozart tot musical en van Bach tot tango op (alt-)viool, cello, contrabas, fagot, (bas)klarinet, (alt-)hobo, dwarsfluit en piano.

Het blokfluitensemble speelt zowel oude als hedendaagse muziek op sopraan- alt- tenor- en basblokfluit. Soms spelen de ensembles samen.
Het motto van de vereniging is ‘Het plezier van samenspel’.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden