Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat brengt jou in beweging?

Algemeen

ZWOLLE - Wat vinden Zwollenaren belangrijk bij het buiten bewegen, ontmoeten, spelen en sporten? Dat onderzoekt de gemeente Zwolle in een online vragenlijst. Je kunt de vragenlijst tot en met 31 maart invullen via www.zwolle.nl/buitenbewegen. 

In het onderzoek geef je jouw mening over routes en plekken buiten die je goed of juist minder goed vindt. Denk aan parken, pleintjes, bankjes, sportplekken en speelplekken. Waar kom je graag en waarom? Wat is jouw favoriete ommetje? Wat is er goed en wat kan er beter? Mis je nog iets in de buurt? Je kunt jouw favoriete plekken, routes en ideeën op een kaart aangeven. De gemeente Zwolle gebruikt de antwoorden voor een nieuw buitenruimteplan voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Daarin komen concrete voorstellen voor de inrichting van speel- en sportplekken, ontmoetplekken en beweegroutes in jouw wijk. 

Wethouder Michiel van Willigen: “We willen dat de buitenruimte Zwollenaren uitnodigt om naar toe te gaan en in beweging te komen. Plekken om de hond uit te laten, te spelen, te kletsen, te picknicken of de benen te strekken. Die plekken dragen bij aan ons buitengeluk. Iedereen moet zich ook welkom voelen buiten. Jong en oud. En ook mensen die minder goed kunnen lopen, bewegen, zien of horen.”

In het onderzoek zitten daarom ook vragen over moeilijkheden bij het naar buiten gaan of buiten zijn. Ook zijn er speciale vragen voor kinderen en jongeren. De gemeente gaat daarvoor ook zelf op pad, bijvoorbeeld naar scholen. \

Vul de vragenlijst in op www.zwolle.nl/buitenbewegen. Dat kan anoniem. Het kost ongeveer 3 tot 5 minuten.

Afbeelding

Gerard Meijeringh