Kristian Pattiasina en Karim de Vries. Foto: Ingrid Oosten.
Kristian Pattiasina en Karim de Vries. Foto: Ingrid Oosten. Foto: Ingrid Oosten

Blauwvinger Cruise: samen fietsen op zondag 26 maart

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Het Wezenlandenpark staat zondag 26 maart vol met chopperfietsen, lowglides, lowriders en andere custom bikes. Organisatoren Karim de Vries, eigenaar van Custom Cruisers, en Kristian Pattiasina kijken er naar uit.

(door Ingrid Oosten)

In den lande worden er wel meer evenementen georganiseerd om samen te fietsen. Voor De Vries en Pattiasina was het elf jaar geleden dat zij in Zwolle de laatste fietstocht organiseerden. De hoogste tijd dus om de handen weer ineen te slaan. Vijf maanden geleden kwam het plan om de tocht aan het begin van het jaar te organiseren. Iedereen komt weer uit zijn winterdip, de zon gaat weer langer schijnen: het is tijd om te fietsen. De Vries vertelt: “Het evenement is voor iedereen, ‘vrije rijders’ en clubgenoten. Iedereen die een showbike heeft kan meefietsen. Voor die tijd ontmoeten we elkaar om elkaars fietsen te bekijken, nieuwe ideeën op te doen en met elkaar te socializen.” 

Zondag 26 maart verzamelen ze om 11.00 uur in het Wezenlandenpark. Een ieder kan dan, voor eigen rekening, nog wat eten en/of drinken in het Parkpaviljoen. Mensen die niet willen meefietsen, maar wel willen kijken naar al dit moois, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Om 12.30 uur zullen de geschatte meer dan honderd rijders beginnen aan hun veertig kilometer lange fietstocht; de route gaat langs Wezep, Wapenveld en Heerde, om te eindigen bij de Custom Cruisers shop aan de Newtonweg 117, alwaar een hapje en een drankje klaar staan. “Heb je een speciale fiets dan kun je jezelf aanmelden, maar dit hoeft niet. Iedereen die onze passie deelt, is welkom om mee te fietsen. Mocht men nog meer informatie zoeken, die is te vinden op onze Facebook-pagina: Blauwvinger Cruise 2023.”

De mannen benadrukken dat het vooral een sociaal samenzijn is. “Iedereen die komt, deelt dezelfde passie voor fietsen, ook al hebben de meesten een verschillende achtergrond. De bikes en het cruisen zijn het hoofddoel, zij verbinden ons met elkaar, maar de fiets is tevens een middel voor sociale ontmoetingen.” Ook het buitenland zal vertegenwoordigd worden. Fietsers uit België, Duitsland en Frankrijk weten onze stad te bereiken. Pattiasina legt uit: “We zien elkaar niet alleen op de evenementen in het land, maar via de sociale mediakanalen hebben we regelmatig contact en zien we elkaars vorderingen.”

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, eindigde in een eigen winkel. De Vries: “In 2012 stond de schuur en de woonkamer zo vol met fietsen, dat het tijd werd om een ruimte te huren. Daarom veranderde een grote hobby in werk met passie.” Samen met zijn klanten zoekt hij naar het juiste frame, tandwielen, handvatten, remmen en kleur om zo een fiets op maat en persoonlijke voorkeur te maken. “Het begon met het kopen van een fiets. Dan wil je daar andere onderdelen op. Die verbouw je, maar dan heb je ook nog je ‘oude’ frame waar je weer nieuwe ideeën bij krijgt. Zo werd de hobby steeds groter en uiteindelijk dus deze winkel.” Zondag 26 maart zal die verscheidenheid ook te zien zijn: “We zijn allemaal verschillend, maar we zijn verbonden door één en dezelfde passie: fietsen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43