Afbeelding
Foto: Aangeleverd

NK Tegelwippen start met goed bezocht Groen Spreekuur

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Arjan Spaans kreeg woensdagmiddag uitgebreid advies van groencoach Erik de Kruif tijdens een goed bezocht Groen Spreekuur in de Dijklandhoeve in Zwolle. Tegen 18.00 uur hadden al ruim dertig mensen gesproken met een van de vier groencoaches.

Het viel de groencoaches op dat bezoekers vooral vroegen om tips om kleine stukjes tuin te vergroenen zonder meteen de hele tuin op de kop te hoeven zetten. Ook was behoefte aan advies hoe kattenbezitters hun tuin toch vogelvriendelijk konden maken. Zij kregen de tip om een vuurdoorn, duindoorn of sleedoorn te planten. Deze struiken hebben doornen die de vogels tegen de katten beschermen. Een extra voordeel van de sleedoorn is dat deze struik goed is voor de sleedoornpage. Dat is een bijzondere vlinder die veel voorkomt in Zwolle, zelfs meer dan elders in Nederland.

Advies van studenten Zone College
De groencoaches kregen ook hulp van twee studenten en hun docenten van het Zone College. De studenten namen een vijftal adviesgesprekken voor hun rekening en konden zo nuttige ervaring opdoen. Ook wethouder Spaans ging met nuttige tips naar huis. Hij gaat in zijn tuin aan de slag met planten die goed zijn voor de biodiversiteit en een goede drainage. Mensen reageerden ook enthousiast toen ze hoorden dat dit jaar de Tegeltaxi weer wordt ingezet. Ook daarmee wil de gemeente inwoners helpen om het tegelwippen te stimuleren.

19 april weer een Groen Spreekuur
Op 19 april is er weer een kans voor inwoners die advies willen krijgen hoe ze hun tuin een stukje groener kunnen maken. Dan komt de Groene Karavaan langs in Kinderboerderij Wezenlanden en organiseert Team Klimaat Actief er ter plekke weer een Groen Spreekuur. Meer informatie hierover en over het NK Tegelwippen komt op de website van Climate Campus en Gemeente Zwolle.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54