Afbeelding
Foto: Eigen foto

GroenLinks Zwolle motiveert deelname aan het NK Tegelwippen

Algemeen

ZWOLLE - Wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Op 30 maart begint het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen en GroenLinks hoopt dat Zwolle hieraan mee gaat doen én Deventer zal uitdagen.

Het idee is om zo van dit NK een sportieve derby te maken. Hiervoor dient GroenLinks in Zwolle op 8 maart een motie in. De collega’s van GroenLinks in Deventer bereiden eenzelfde motie voor in Deventer.

Groen

“Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal”, meldt GroenLinks. “In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en vergroot de wateropname van de stad. We hebben dus meer groen nodig in de stad en minder steen. Het is dus tijd om tegels uit je tuin te gaan wippen.” Het NK is van 30 maart tot en met 30 september. In deze periode worden gemeenten door heel Nederland uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te gaan wippen.

Oplossing

GroenLinks: “Ook in Zwolle voelen we de effecten van klimaatverandering in de vormen van hittestress en wateroverlast. Het groenen maken van tuinen kan een grote bijdrage leveren aan de oplossing. Er zijn al verschillende initiatieven in de stad om deze vergroening voor elkaar te krijgen. Het wedstrijdelement van het NK Tegelwippen spoort mensen aan hiervan zoveel mogelijk gebruik te maken.”

Als de raad in Zwolle de motie aanneemt, doet de GroenLinksfractie in Deventer eenzelfde oproep in de gemeenteraad van Deventer.