Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Toon Je Kunstje Show van Het Mozaïek terug van weggeweest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Afgelopen maandag kon de Toon Je Kunstje Show van CBS Het Mozaïek uit Assendorp eindelijk weer plaatsvinden. Dit unieke spektakel kon drie jaar lang niet doorgaan door corona. Het was een unieke beleving voor zowel de deelnemers als het publiek.

Het Mozaïek is een cultuurschool en vindt het belangrijk om de creatieve en muzikale kant van de leerlingen te stimuleren. Met veel trots organiseerden ouders uit de activiteitencommissie, in samenwerking met school, dit unieke spektakel. 

In de grote zaal van Odeon in Zwolle mochten negentien leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 hun talent laten zien aan een volle zaal met ouders en leerlingen van Het Mozaïek. 

Een jury van drie ouders zijn een week van tevoren bij alle groepen langs geweest om de talenten te kunnen zien en daaruit is uit elke klas een act gekozen. Hier kwam een zeer gevarieerd programma uit, zoals zang (met dans), moppen vertellen, voorlezen en een toneelstuk. Zo kwamen kleuters het podium op om een liedje te zingen en kwam een meisje uit groep 3 een verhaal voorlezen van Toon Tellegen, maar ook ‘Tante Rita’ kwam als act langs. 

Op de avond zelf heeft de band One for Sue het hele programma muzikaal begeleid. De avond begon met het zelfgeschreven lied van de TJKS, geschreven door de band. Als afsluiting kwam het team van Het Mozaïek op het podium en werden gezamenlijk het TJKS-lied gezongen. 

Zoals ieder jaar is er geprobeerd om een bekend persoon uit de regio te strikken om de winnaars te huldigen. Dit jaar was het eer om Bram van Polen, de aanvoerder van PEC Zwolle, aan te kondigen als bekend jurylid. De aanvoerder van PEC Zwolle heeft genoten van de verschillende acts die te zien waren op het podium. 

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 12 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 13 uur geleden