Kinderen van de Toonladder luisteren naar Michiel van Willigen.
Kinderen van de Toonladder luisteren naar Michiel van Willigen. Foto: Pedro Sluiter

Week van het geld geopend bij de Toonladder

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Bij basisschool de Toonladder is maandag de Week van het geld van start gegaan. De opening werd verricht door wethouder Michiel van Willigen. Ook presenteerde hij samen met medewerkers van ABN AMRO voor leerlingen van groep 7 en 8 de Cash-quiz. De Week van het geld loopt van 27 tot en met 31 maart.

De Week van het geld is een initiatief van platform ‘Wijzer in geldzaken’ en heeft als doel jongeren voor te bereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. Zowel het primair en voortgezet onderwijs als het mbo sluiten hierbij aan. 

Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Ik vind het belangrijk dat jongeren leren hoe ze goed met geld kunnen omgaan. Zo voorkom je problemen. Daarom ondersteunt de gemeente de ‘Week van het geld’. Op veel scholen worden gastlessen gegeven.” 

“In Zwolle zijn ook andere initiatieven. Denk aan Op Orde, cursussen, geldplannen en financiële spreekuren op scholen. Maak er vooral gebruik van, het helpt om meer grip op je geld te krijgen”, aldus Van Willigen.

Ook ABN AMRO ondersteunt het initiatief en geeft gastlessen. Laura Wetser, directeur van de afdeling Financial Health: “Als ABN AMRO willen wij bijdragen aan het creëren van een betere financiële toekomst voor de toekomstige generaties. Dit doen wij door het voeren van gesprekken met klanten door onze budgetcoaches en schuldhulpadviseurs. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 45 procent van de jongeren en studenten op dit moment financieel ongezond zijn. We kunnen hierin samen eerder het verschil maken door jongeren vroeg de juiste educatie en voorbereiding te bieden.”

Na de opening was er een optreden van rapper Terra B (Terence Bruins) vanuit de Fakkelteit van Travers Welzijn. Daarna gingen de gastlessen van Michiel van Willigen en Manon Bolte (medewerker ABN AMRO) en Laura Wetser van start.         

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden