Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Snelle operatie noodzaak voor Celeste van Veenen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Twee weken geleden kreeg Celeste van Veenen te horen dat een operatie noodzakelijk is. Een andere optie is er niet voor haar. ā€œHet is enorm belangrijk dat het snel gebeurt.ā€

(door Gerard Meijeringh)

Vier weken geleden startte ze een crowdfundingsactie om bepaalde kosten te kunnen betalen. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet de consultkosten en scans bij de neurochirurg in het buitenland. 

ā€œMaar hij is wel een van de weinige specialisten op de wereld die mijn complexe ziektebeeld goed kan begeleiden. Dat kost wel 3.000 euro. Nu komen daar de kosten van een operatie nog bovenopā€, zegt Van Veenen.

De operatie en de overige kosten komen uit op een bedrag van 140.000 euro. Met de crowdfundingsactie hoopt ze al het geld binnen te halen via Stichting Geef mij een vallende ster. 

Een badeendenrace op dinsdag 7 maart moet flink wat geld in het laatje brengen. Bij een donatie van 5 euro krijgt de gever een nummer van een badeend. De eenden gaan vervolgens op 7 maart vanaf 13.00 uur tegen elkaar racen. 

Daarmee zijn mooie prijzen te winnen, zoals cadeaubonnen voor film, theater en indoorkarten, beschikbaar gesteld door verschillende Zwolse bedrijven. Van Veenen zal op 7 maart zelf ook aanwezig zijn in het zwembad. 

Ze hoopt genoeg geld binnen te krijgen, zodat ze weer een normaal leven kan leiden. ā€œIk moet me zo snel mogelijk laten opereren. Dat is enorm belangrijk. Hoe langer ik wacht, hoe meer schade ik oploop en hoe groter de kans dat de schade op een gegeven moment onherstelbaar is. Of geen operatie het begin van het einde is? Zo kun je het wel stellen.ā€

Om mee te doen aan de badeendenrace stuur je een sms of een appje naar 06 3001 76 94 met je naam en het gewenste aantal badeenden. Vervolgens krijg je een betaallink. Na de betaling krijg je een nummer die overeenkomt met de deelnemende badeend. De race is te volgen via de Facebookpagina van Stichting Geef mij een vallende ster. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Gewoon geld doneren kan via https://www.geef.nl/nl/actie/neurochirurg-voor-celeste/donateurs of via rekeningnummer NL31 RBRB 0200 6145 84 ten name van Stichting geef mij een vallende ster.

Gerard Meijeringh