Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vrijetijdssector Regio Zwolle zet jubilarissen in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Tijdens een informele bijeenkomst in Brasserie De Hofvlietvilla in Zwolle zijn maandag een aantal jubilarissen uit de vrijetijdssector op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. De betrokken medewerkers zijn 15 jaar of langer werkzaam in de horeca, recreatie of het toerisme of hebben op latere leeftijd hun droombaan in deze sector gevonden. De avond is een initiatief van het Regionaal Hospitality Pact en is georganiseerd in het kader van de wervingscampagne Gastvrijheid verjaart nooit. 

Met de huldiging wil de organisatie waardering uitspreken voor het feit dat deze mensen al jarenlang als ambassadeur optreden in hun functie als gastheer of gastvrouw. Samen hebben zij al tienduizenden bezoekers en toeristen gastvrij ontvangen, geadviseerd en gewezen op de vele mooie aspecten van stad en regio. Doel van de avond is ook om de branche te presenteren als een branche die carriĆØremogelijkheden biedt, waar flexibiliteit eerder regel dan uitzondering is en waar er banen zijn op tal van niveaus. Hiermee hopen de bedrijven ook oudere volwassenen ertoe te bewegen een baan in de sector te overwegen. Tot de vrijetijdssector behoren onder andere restaurants, hotels, cafĆ©s, campings, vakantieparken, attractieparken, bootverhuur, fietsverhuur, escaperooms, musea en bioscopen. 

Gastvrijheid verjaart nooit

De avond had als thema ā€œGastvrijheid verjaart nooitā€. Deze campagne zal komende weken online zichtbaar zijn. Op de campagnebeelden prijken fotoā€™s van medewerkers uit de regio. Zoals Jan Dekker, die na 25 jaar schadehersteller inmiddels bijna 10 jaar kok in Hedon is. Ook Martijn ten Brummelhuis, al 25 jaar in dienst van Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze en bij veel kinderen bekend als Aart Schroefdraad, Carola Ruiter, gastvrouw bij Grand CafĆ© Prins Mauritshuis in Blokzijl, Sabine Steenbergen, managementassistent en 17 jaar in dienst bij De Agnietenberg in Zwolle en Netty Bakker, sinds 2001 werkzaam als gastvrouw bij Hotel Mooirivier in Dalfsen zijn als helden van de hospitality op de beelden te zien. Deze avond werden ook Rita Visscher, receptioniste bij Hotel Wesseling in Dwingeloo, Annemarie Boverhof, restaurantmanager en Chantal van den Hof, partymanager, beiden bij De Agnietenberg, in de bloemetjes gezet. Alle jubilarissen ontvingen ook een speldje met het thema van de campagne Gastvrijheid verjaart nooit. 

Gerard Meijeringh