Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Kinderboerderij Wezenlanden nog toegankelijker met nieuwe pad in knuffelweide

Algemeen

ZWOLLE - Kinderboerderij Wezenlanden wil voor iedereen toegankelijk zijn. Het nieuwe pad in de knuffelweide sluit daar naadloos op aan. Woensdag werd het nieuwe pad geopend.

De opening werd verricht door een speciaal iemand. De oudste vrijwilliger van de kinderboerderij, Bert de Beuk (74), mocht deze klus voor zijn rekening nemen en knipte het lint door. 

“Het is belangrijk dat kinderen die minder mobiel zijn ook tussen de dieren kunnen spelen. Dat kon voorheen niet”, aldus beheerder Miranda Felix. Toegankelijkheid is een belangrijk item bij Kinderboerderij Wezenlanden. Het realiseren van het nieuwe pad in de knuffelweide is een belangrijke stap. “Maar we zijn er nog niet. We willen de kinderboerderij ook toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking”, aldus Felix.

Kwaliteitskeurmerk

Het was woensdag een feestelijke boel bij Kinderboerderij Wezenlanden. Felix mocht ook nog het kwaliteitsbewijs van de vSKBN (Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland) in ontvangst nemen. Dit is een keurmerk, waarbij kinderboerderijen moeten voldoen aan heel veel eisen op verschillende gebieden, zoals dierenregistratie, personeelsbeleid en hygiene. “We zijn de eerste kinderboerderij in Zwolle met dit keurmerk. Ik ben er heel trots op”, aldus Felix.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh