Afbeelding
Foto: Recovery Divers

Recovery Divers redden smartphone uit Thorbeckegracht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Recovery Divers hebben zaterdag een smartphone gered uit de Thorbeckegracht.  

Recovery Divers zoeken onder water met of zonder metaaldetector, naar in het water gevallen spullen. De vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar om te duiken in heel Nederland. De duikers zijn speciaal getraind om te zoeken in slechte omstandigheden (geen zicht) met metaaldetectors of op de tast. Of het nu gaat om een trouwring, armband, ketting, drone of buitenboordmotor, onze vrijwilligers duiken het voor je op.

En dus mobiele telefoons. Vrijdagavond 23.00 kregen de duikers een bericht van Jelle: “Hi Recovery Divers, ik heb jullie hulp nodig. Mijn vriendin haar mobiel gleed vanavond tijdens het genieten van de avond zon de Thorbeckegracht van Zwolle in. We hebben zelf geprobeerd te duiken, magneetvissen geprobeerd, maar zonder resultaat. Na googlen vonden we jullie gave initiatief en ik vraag me af of jullie ruimte hebben om ons te helpen! Het gaat om een iPhone 13 pro max, maar vooral de inhoud van deze mobiel hebben we graag weer, tja, boven water… “

Na wat heen en weer appen over onder andere de locatie kwam duiker Henry. Nog geen 24 uur later stond hij langs de waterkant in Zwolle. Het was mooi weer, dus er waren genoeg omstanders die even een kijkje kwamen nemen.

Voor ze het wisten lag Henry in het water. Metaaldetector bij zich, lamp aan, het zicht was redelijk, totdat hij de bodem aanraakt. De eerste telefoon die Henry vond was een teleurstelling voor Jelle en zijn vriendin, het was de verkeerde. Het is niet de eerste keer dat de Recovery Divers meerdere telefoons vinden op dezelfde locatie. Niet veel later kwam Henry boven met de juiste telefoon. Het team werd verwend met een ijsje.

De duikactie is hier te zien: https://recoverydivers.nl/iphone-opduiken-in-gracht-van-zwolle/

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren