Afbeelding
Foto: Rob Grundeman

Dubbelgreep Muziek Marathon in Doopsgezinde kerk

Algemeen

ZWOLLE - In de  Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat wordt zaterdag 17 juni de jaarlijkse Dubbelgreep Muziek Marathon gehouden door leerlingen van Muziekdocentencollectief Dubbelgreep.

Het seizoen wordt uitbundig en feestelijk afgesloten met allerlei muzikale optredens. Dit jaar is ‘het verhaal’ de rode draad. Verhalen, gedichten en films mét muziek. Soms is de muziek op zich het verhaal en wordt de eigen fantasie van de toehoorders uitgedaagd.
Om 9.30 uur starten de jongste leerlingen tijdens het junior uurtje. Om 11.30 uur is er een lunchconcert met muziek van Nederlandse componisten waar instrumenten als de cello, accordeon, piano en fluit te horen zijn. Speciaal voor dit concert schreef de Zwolse stadsdichter Bauke Vermaas een gedicht bij één van de stukken. Om 13.15 uur begint de Sprookjesmiddag ‘De Chinese Nachtegaal’ met pianisten en ensembles van cello, viool en blokfluit.
Het middagprogramma wordt vervolgd met om 15.00 uur de Film- en Muziekmiddag. Tijdens het vertonen van een film is muziek te horen uit on der andere ‘The Game of Thrones’, ‘Harry Potter’ en ‘Forrest Gump’.
Om 16.30 uur kan iedereen meespelen tijdens het Canon uur. Om 18.30 uur gaat het voorspeeluur van start waarin heel veel verschillende instrumenten groepen te horen zijn, waaronder een groep fluitisten die een voorgedragen verhaal omlijsten. Het laatste onderdeel van de marathon begint om 20.30 uur en wordt verzorgd door de volwassen leerlingen van Dubbelgreep. Zangers, pianisten, fluitisten en cellisten vertellen op hun instrumenten, of met hun stem, een muzikaal verhaal.
De toegang is vrij.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59