Afbeelding

Zomervakantieprogramma voor peuters in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In het vierde opeenvolgende jaar wordt bij verschillende kinderopvangcentra in Zwolle een zomervakantieprogramma voor peuters georganiseerd. Het zomervakantieprogramma vindt plaats van 14 augustus tot en met 1 september. Peuters vanaf 2 jaar krijgen dan een programma aangeboden bij de peuteropvang om de ontwikkeling extra te stimuleren. 

De zomerschool is bedoeld voor peuters die een extra zetje nodig hebben voor een goede start op de basisschool. Peuters waarvoor het belangrijk is om fijn te kunnen spelen en leren op de zomerschool, hebben hiervoor al een VE (voorschoolse opvang educatie) indicatie gekregen van de Jeugdgezondheidszorg.

Ook peuters bij wie het thuis niet zo fijn gaat, krijgen de mogelijkheid om aan de zomerschool deel te nemen. Zij hebben veel baat bij een tweede onderdak in een vertrouwde en veilige omgeving. Bijvoorbeeld wanneer ouders zich overbelast voelen, zorgen hebben op meerdere levensgebieden, of wanneer het gezin al een vorm van jeugdhulp of ondersteuning vanuit de WMO krijgt. Ouders kunnen dan bij het Sociaal Wijkteam terecht om te overleggen of het kind in aanmerking komt voor de zomerschool. 

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend is er een speciaal programma voor de peuters die deelnemen aan de zomerschool. Er wordt gewerkt aan taal, bewegen, gezonde voeding en ouderbetrokkenheid.

Het zomervakantieprogramma voor peuters is een initiatief van Doomijn, Prokino, Partou en Kinderopvang Breed. Gemeente Zwolle ondersteunt dit initiatief met een subsidie. 

Het zomervakantieprogramma is nadrukkelijk niet bedoeld als extra kinderopvang.

Peuters die al een indicatie voor voorschoolse educatie hebben, worden aangemeld bij de eigen kinderopvangorganisatie. Peuters in een kwetsbare (thuis)situatie kunnen worden aangemeld via het Sociaal Wijkteam van de gemeente. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ouders die voor hun kind gebruik willen maken van de zomerschool kunnen contact opnemen met het Sociaal Wijkteam van de gemeente Zwolle, telefoonnummer: 038 - 498 99 80. Aanmelden kan tot en met maandag 17 juli. 

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren