Afbeelding
Foto: Leger des Heils

Nieuwe bakfiets voor Leger des Heils Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Leger des Heils Zwolle heeft donderdag officieel een eerste nieuwe elektrische bakfiets van leverancier Babboe in ontvangst genomen. Regiodirecteur Claudia van Bruggen plakte daarom symbolisch de eerste sticker op de fiets. De fiets komt ter ondersteuning van de huidige soepbus, die rijdt vanaf het 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat in Zwolle. Met de fiets kunnen vrijwilligers onder meer gemakkelijker boodschappen doen.

Het Rabo Coöperatiefonds IJsseldelta heeft het grootste deel van de fiets gefinancierd. Donaties van trouwe donateurs maakte het mogelijk om de fiets helemaal betaald te krijgen.Babboe, de leverancier van de bakfiets steunt het initiatief met trots: ‘We zijn erg blij dat Babboe Pro een uitkomst kan bieden om nog dichter tot de mensen te kunnen komen: met deze fiets kan het Leger des Heils zich makkelijk door de buurt maneuvreren om spullen voor de soepbus op te halen en zo daklozen te voorzien in de primaire behoeften”. Gino Vermeer van Koggel Reclame uit Zwolle is betrokken bij het bestickeren van de bakfiets.

Deelnemers in de dagbesteding van het Leger des Heils kunnen ook zelf op pad met deze bakfiets. Dit bevordert de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van deelnemers. Sietske Pierik, teamleider van 50|50 Workcenter Zwolle is blij met de aanwinst: “Met deze fiets kunnen we sneller meer spullen door de stad halen en brengen. Voor onze deelnemers en vrijwilligers is dit echt een uitkomst!”.

VrijwilligersDe soepbus én de bakfiets draaien volledig op vrijwilligers. Claudia van Bruggen, regiodirecteur: “Door deze elektrische bakfiets zijn we als Leger des Heils nog meer zichtbaar in Zwolle. Daarnaast ondersteunt het onze vrijwilligers in hun werk met de soepbus waardoor we uiteindelijk ook meer mensen de hulp kunnen geven die nodig is’”.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16