Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Via koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij

Algemeen

ZWOLLE - Op vrijdag 23 juni vindt er weer een nieuwe editie plaats van ā€˜Kijkje in de Keuken in Stadkamer. Dit keer neemt Judith Cyrus de bezoekers mee in de Surinaamse keuken via haar kookboek ā€˜Paramariboā€™ en het verhaal van ons slavernijverleden. 

Door te koken vertelt Judith Cyrus het verhaal van de slavernij. ā€œOmdat we allen Ć©Ć©n Ć©n zo verschillend zijn, en dat geldt zeker voor de Surinaamse keuken. Die keuken is een culinaire smeltkroes die ā€“ uiteraard ā€“ is gevormd door het verleden. Aan de hand van kleine gerechten neemt Judith ons mee langs dat verledenā€, aldus Stadkamer.

ā€œDoor mooie gerechten te gebruiken om de geschiedenis van de slavernij te vertellen, begrijpen mensen beter welke geschiedenis Nederlanders met elkaar delenā€, ervaart Cyrus. Verbinden en samenzijn is onlosmakelijk verbonden met eten, juist dat maakt deze middag in Stadkamer zo bijzonderā€, aldus Stadkamer.

De middag begint om 15.00 uur en gedurende twee uur kunnen bezoekers verschillende dingen proeven. Iedereen kan aanschuiven voor maar 5 euro.  Hierbij is zowel eten als een drankje inbegrepen, maar het zal geen volwaardige avondmaaltijd zijn. Ook is er de gelegenheid om na afloop het kookboek ā€˜Paramariboā€™ van Judith Cyrus te kopen.

 Bestel je tickets op stadkamer.nl/agenda. Deze activiteit is onderdeel van Stadkamer Smaakt Naar Meer! Wil je nog meer leren over voedsel? Kijk dan snel op: stadkamer.nl/stadkamersmaaktnaarmeer

Gerard Meijeringh