Afbeelding
Foto: PNN

Deel van buit overval in Kampen teruggevonden in Stadshagen, politie op zoek naar getuigen, tips en beelden

Algemeen


ZWOLLE/KAMPEN - Twee bewoners van een woning aan de Boomgaard in Kampen zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een woningoverval. Een van hen moest mee naar het ziekenhuis. Later op de ochtend is een deel van de buit teruggevonden aan de Jac.P. Thijsselaan in Stadshagen. De politie is dringend op zoek naar getuigen, beelden en tips.

De twee bewoners werden tijdens de overval mishandeld en bedreigd. Vermoedelijk waren er vuurwapens in het spel. In totaal zouden er vier man betrokken zijn geweest bij de overval. Volgens de slachtoffers gaat het om mannen met een (donker) getinte huidskleur van tussen de 20 en 25 jaar oud. De mannen waren in het donker gekleed en droegen capuchons en gezichtsbedekking.

De politie vraagt mensen die iets opvallends hebben gezien of mogelijk beschikken over beeldmateriaal om zich te melden. Dat kan via 0900 8844, een tipformulier of volledig anoniem via 0800 7000. Dat geldt niet alleen voor mensen uit Kampen, maar ook voor bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen, waar een deel van de buit is gevonden. Aan hen vraagt de politie heel specifiek om beeldmateriaal van de woensdagochtend uit te kijken. 

“Meld het als daar iets opvallends op te zien is, hoe klein het misschien ook lijkt. Dat geldt ook wanneer er mensen zijn die iets opvallends hebben gehoord of gezien”, zo laat de politie weten.

Afbeelding

Gerard Meijeringh