Afbeelding
Foto: Michel Heerkens

Muziek met een Plus brengt Beth & Flo

Algemeen

BERKUM -  Muziek met een Plus presenteert zondag 15 oktober het tweede concert van het seizoen: Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, spelen hun programma Ensuite in zalencentrum De Hoofdhof. Zij brengen zinderende quatremains-muziek van Franse componisten die actief waren rond 1900 in Parijs. 

Het publiek waant zich in het uitgaansleven van Parijs waar plotseling componisten als Milhaud, Stravinsky en Ravel zomaar het café binnenlopen. In het beroemde café Le boeuf sur le toit, waar de artistieke avant-garde elkaar ontmoette, klinkt de muziek van deze beroemde Franse componisten

In het broeierige sfeertje van deze variétébar waarin alles kan gebeuren, horen we Stravinsky’s Sacre du printemps, Milhaud’s vrolijke Scaramouche, maar evengoed een jazzy uitvoering van Bach en een eerlijke performance van Smetana’s meeslepende Moldau, ze komen allemaal voorbij in dit concert.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Elsbet en Claudette studeerden beiden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaret duo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.

Kaarten zijn te bestellen via www.muziekmeteenplus.nl. Toegang 16,50 euro; livestream 10 euro. Jongeren tot en met 16 jaar betalen 7,50 euro. De prijzen zijn inclusief een consumptie.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28