Afbeelding
Foto: Annelies Kalisvaart

Feestelijke opening van de kinderboekenweek door Bram van Polen bij basisschool de Sluis

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bram van Polen heeft Al vroeg in de ochtend op woensdag rond 8.15 uur staan de 115 leerlingen van basisschool de Sluis vol verwachting op het schoolplein. Vandaag is het voorleesfeest en Bram van Polen, de routinier van PEC Zwolle, zal vandaag komen voorlezen.

(door Annelies Kalisvaart)

Kinderen en ouders staan voor het plein te wachten. Na een paar minuten maakt Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, zijn opwachting. Onder luid gejuich van de kinderen wordt hij begroet. Ouders halen hun mobiele telefoon tevoorschijn en de eerste foto’s worden gemaakt. Zwolfje wordt omhelst en er vormen zich groepjes met kinderen die met Zwolfje op de foto willen. 

Na de nodige foto’s loopt Zwolfje met een schare kinderen achter zich aan naar het voetbalveld. Er kan geschoten op het doel, Zwolfje is de keeper. Er wordt flink gerend door de kinderen en op doel geschoten. Zwolfje weet ze manmoedig te verslaan. 

Eenmaal binnen staat er een mooi versierde stoel klaar voor Bram van Polen. De start van de kinderboekenweek kan beginnen. Onder luid gejuich komt hij aangelopen en neemt in de stoelplaats. Al snel zitten alle kinderen geboeid en muisstil te luisteren. Alle 115 kinderen zitten op de grond en luisteren naar het prentenboek van de kinderboekenweek ‘Mijn huis is jouw huis’ vanYvonne Jagtenberg. Het gaat over de moeder van een jongetje die haar huis openstelt voor steeds meer familie die bij hen komt wonen en er elke keer een kamertje wordt bijgebouwd. De moeder van het jongetje zegt dan ook: “In een groot hart is altijd wel een plekje vrij.” 

Een mooi thema dat de kinderen van de Sluis aanspreekt.Na het voorlezen volgt een enthousiaste foto-sessie per klas. Zwolfje, Bram van Polen en de kinderen gaan op de foto en trotse ouders maken foto’s. Daarna gaat de klas naar het leslokaal, zodat de rust in de school terugkeert en de kinderboekenweek kan beginnen.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 14 uur geleden