Afbeelding
Foto: Stadkamer

Gi-ga-groene afsluiter van de Kinderboekenweek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Terug van weggeweest: het Groot Zwols Kinderboekenfeest! De Kinderboekenweek wordt op zondag 16 oktober in Stadkamer Centrum afgesloten met heel veel groene workshops, een theatervoorstelling, een gi-ga-grote kinderboekenruilbeurs, een Verwonderhut en nog veel meer. 

Het programma voordeze dag is in samenwerking met Doomijn, Hedon, Museum de Fundatie, Landschap Overijssel, Travers Welzijn en Zwolse Theaters tot stand gekomen.

Groene workshops

Nestjes bouwen voor fantasiedieren, groene collages maken van kunstwerken en tijdschriften, stop-motion filmpjes maken van de verhalen uit de Waanzinnige boomhut-serie, een kleurrijk kussensloop ontwerpen, een egelhuisje of miniboomhut bouwen van snoeihout en herfstknutselen: keuze genoeg om je niet te vervelen.

De Verwonderhut van Jut

Deze vrolijke caravan is een rijdend feestje vol plezier en verwondering: kijken, voelen, ontdekken en spelen met kosteloos (rest)materiaal, zoals keien, takken en plankjes tot linten, lepels en buizen. Via kruiptunnels en geheime luikjes ontdek je een wondere wereld, waar je ogen, oren en handen tekort komt. De BoekfietsVoorlezen, maar dan anders! Bij de Boekfiets wordt gebruik gemaakt van de Kamishibai; een houten ‘theatertje’ met vertelplaten. Samen kijken en luisteren naar een boek, aangevuld met liedjes en spelletjes: er is heel veel samen te beleven in en met een (prenten)boek!

Kindervoorstelling

PlonsKiki is een klein kikkertje dat de wereld om haar heen aan het ontdekken is. Ze ziet een enge vis, die uiteindelijk best lief blijkt en ze verwondert zich over de vliegende libelle. Op een dag besluit Kiki om op avontuur te gaan, weg uit haar vertrouwde vijver. En dan ontmoet ze nog veel meer vreemde dieren, zoals de kokerjuffer ofde levensgevaarlijke reiger. Ga mee op avontuur met Kiki en verwonder je over de wereld onder en boven water in de voorstelling van Theater Smoespot.

Speuren naar boeken en records

Kinderen kunnen hun eigen uitgelezen boeken ruilen voor een nieuw boek op de Kinderboekenruilbeurs. Zo geef je jezelf niet alleen vers leesvoer, maar verras je ook een ander met nieuwe avonturen. Uitgespeurd op de kinderboekenruilbeurs? Dan zijn er op het Groot Zwols Kinderboekenfeest nog veel wonderlijke records te speuren. Ga met het Biebrecordboek van de natuur in de hand op onderzoek in een avontuurlijk biebspel naar wonderlijke records in de natuur.

Het Groot Zwols Kinderboekenfeest vindt plaats op zondag 16 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in en om Stadkamer Centrum. Deelname kost 5 euro per kind, (groot)ouders betalen geen entree. Reserveren van kaarten kan op www.stadkamer.nl/agenda, waar nog veel meer leuke Kinderboekenweek-activiteitente vinden zijn.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43