Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Koninklijke onderscheiding voor Hans Kieft bij zijn afscheid als intensivist bij Isala

· leestijd 1 minuut Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - Locoburgemeester Dorrit de Jong heeft vrijdag de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Hans Kieft. Dit gebeurde tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als intensivist bij Isala.

Toen Hans Kieft zijn opleiding afrondde in het Universitair Medisch Centrum Utrecht stond de Intensive Care nog in de kinderschoenen. Hij gaf de afgelopen decennia de ontwikkeling van deze specialisatie een belangrijke impuls door in te zetten op kwaliteit, opleiding, voeding en (vroeg)mobilisatie.

Bij Isala was Hans Kieft opleider van arts-assistenten. Met zijn gedegen en gestructureerde aanpak legde hij een stevige basis voor veel jonge collega’s die hun eerste stappen zetten als dokter. Samen met de Isala Academie zette hij zijn inwerkprogramma om naar een digitale vorm die aansluit bij de academische centra.

Hans Kieft was voor Isala contactpersoon voor de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Bijna tien jaar lang was hij als bestuurslid actief betrokken en medeverantwoordelijk voor de landelijke richtlijnen over organisatorische, medische en ethische aspecten van de intensieve zorg in Nederland.

Ook als voorzitter van de Nationale Kwaliteitsvisitatie voor Intensive Care (NKIC) was Hans Kieft altijd op zoek naar verbetering van de kwaliteit in het belang van de patiënt. Kwaliteit leveren en kennis overdragen aan collega’s en artsen in opleiding, waren voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder zijn leiding werd een nieuw normenkader gerealiseerd dat tot op de dag van vandaag de basis is voor de kwaliteitsvisitaties van alle Intensive Care afdelingen in Nederland.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh