Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Steenbergen-Zonnenberg vond elkaar bij de Vrije Evangelisatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer en mevrouw Steenbergen-Zonnenberg zijn op 4 oktober 60 jaar getrouwd. Wethouder Arjan Spaans ging vrijdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Steenbergen is geboren op 15 april 1940 in Heerde en komt uit een gezin van 12 kinderen. Mevrouw Steenbergen is geboren op 6 maart 1940 in Epe, maar haar ouders gingen al snel in Zwolle wonen. Ze heeft een jongere zus.

De heer Steenbergen heeft bij de Raad van Arbeid, later de Sociale Verzekeringsbank, gewerkt. Vanwege zijn werk verhuisde het gezin naar Nunspeet en een jaar later naar Elburg. Daar heeft het gezin een aantal jaren gewoond. Vanwege de school van de kinderen en omdat meneer weer op kantoor in Zwolle ging werken, zijn ze in 1981 weer in Zwolle komen wonen.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet bij de Vrije Evangelisatie in het Bastion in Zwolle. Meneer Steenbergen heeft daar zijn oog op de jonge mevrouw Zonnenberg laten vallen. Toen zij - net als een aantal andere collega’s bij de HEMA - tuberculose opliep heeft hij haar regelmatig bezocht. Tijdens deze periode kregen zij verkering met elkaar en zijn ze, nadat mevrouw hersteld was, op 4 oktober 1963 getrouwd in het Bastion in Zwolle. Beide hebben zich erg lange tijd vrijwillig ingezet voor het Leger des Heils. Ook waren ze lid van de zangbrigade.

Het echtpaar kreeg drie kinderen. Hun zoon Paul is in 2017 plotseling overleden vanwege een hartstilstand. Daarnaast is de verloofde van hun dochter Ellen in 2001 samen met drie vrienden verongelukt op Curaçao. Dat waren heftige periodes voor de familie. Inmiddels heeft het echtpaar vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 11 uur geleden