Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe kantine opent in Zwolle: in gesprek over inclusiviteit

Algemeen

ZWOLLE - SportService Zwolle, Stadkamer en ZwolleDoet! openen De Kantine: een inspiratieplek voor verenigingen en maatschappelijke organisaties in Zwolle. ā€œIedereen weet, de Ć©cht goede gesprekken vinden plaats in de kantineā€, aldus de initiatiefnemers. Het thema op donderdag 16 november in Stadkamer Centrum is ā€˜Iedereen doet meeā€™. Hoe gaat jouw organisatie om met inclusiviteit?  

Aan de bar schuiven verschillende Zwolse Verenigingen aan die een inspirerend verhaal hebben op dit thema. Hierbij wordt gekeken naar hoe je betaalbaar blijft als vereniging in een tijd waarin alles duurder wordt, hoe je om kan gaan met een grotere diversiteit aan leden en hoe je ervoor zorgt dat ook je gebouw toegankelijk is voor een brede doelgroep. De organisatie zet in op praktische voorbeelden en zorgt ervoor dat je als bestuurder, organisatie of vrijwilliger direct kennis kan inwinnen bij experts van onder andere Toegankelijk Zwolle, Tabonon, gemeente Zwolle, de Raakvlak Academie en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook is er achteraf ruimte om te netwerken met andere maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen en professionals in de sport- en cultuursector.

De Kantine begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.zwolledoet.nl/kantine. Aanmelden kan via www.zwolledoet.nl/kantine.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Brandende veranda aan Maanmos leidt tot schade en flink wat rookontwikkeling 112 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 14 uur geleden