Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter Foto Zwolle

Henry van der Veer blijft strijden voor kermis in binnenstad

Algemeen

ZWOLLE – De gemeente Zwolle is niet van plan om de Zomerkermis terug te laten keren naar de binnenstad, maar Henry van der Veer geeft niet op. Hij gaat volgend jaar bezwaar aantekenen tegen de vergunning van de Zomerkermis voor 2024 in Park de Wezenlanden. Volgens Van der Veer zitten er vleermuizen in het park.

De Zomerkermis vindt sinds 2020 plaats in Park de Wezenlanden. Na corona hield de gemeente vast aan Park de Wezenlanden als locatie voor de kermis. Tot afgrijzen van Henry van der Veer. 

Hij startte een petitie die door ruim 2.800 mensen in ondertekend. Maandag 6 november sprak hij de raad toe en overhandigde hij de handtekeningen aan burgemeester Peter Snijders. 

Op initiatief van het CDA en GroenLinks komt er een rondetafelgesprek met alle betrokken partijen, maar daar heeft Van der Veer geen hoge verwachtingen van. “De wethouder heeft gezegd dat de locatie niet ter discussie staat en dat daar niet over wordt gepraat. Dan heeft zo’n rondetafelgesprek eigenlijk geen zin. Het moet gaan over hoe we de kermis weer aantrekkelijk kunnen maken. En dat kan maar op één manier; verplaatsen naar de binnenstad.”

Van der Veer legt zich niet neer bij de beslissing van de gemeente om de kermis te handhaven in Park de Wezenlanden. 

“Begin maart wordt er een vergunning aangevraagd voor de kermis. Dan ga ik bezwaar aantekenen. Er zitten vleermuizen in het park en dat is een beschermde diersoort. Dat gaat niet samen met een kermis in de zomer.” 

Gerard Meijeringh