De Zwolse Zomerkermis in 2020.
De Zwolse Zomerkermis in 2020. Foto: Pedro Sluiter

Tien dagen zwaaien en zwieren op Zwolse Zomerkermis

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Zomerkermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zondag 21 augustus in Park de Wezenlanden. 

Op dinsdag 16 augustus is er van 13.00 tot 15.00 uur een prikkelarme kermis. Deze middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die graag op een rustige manier kermis willen vieren. De prikkelarme zomerkermis probeert het aantal prikkels tijdens de kermis te verminderen.

De kermis is tien dagen open van 13.00 uur tot 23.00 uur geopend. In het park is ruimte voor ruim veertig attracties, dit is bijna net zo veel als anders in de binnenstad. Het Parkpaviljoen is gedurende de opbouw en de kermis bereikbaar en gewoon geopend.

Nieuwe attracties dit jaar zijn de Disco Jumper XXL en Space Jam.

Vanwege beperkte parkeerruimte raadt de gemeente Zwolle af om met de auto te komen. Wie toch met de auto komt kan de auto het beste parkeren op het (betaalde) parkeerterrein aan de Turfmarkt 

Bezoekers die met de fiets komen wordt gevraagd de tweewieler te plaatsen in de gemarkeerde fietsparkeervakken op het parkeerterrein van het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat of in het fietsparkeervak in Park de Wezenlanden, bij de ingang aan de Wethouder Alferinkweg.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden